Oficialul francez a declarat, la iesirea de la reuniunea de la Bruxelles a ministrilor europeni ai energiei, ca principala problema este schimbarea climatica. "Daca vrem sa actionam eficient in acesta privinta, singurul criteriu care conteaza este reducerea cantitatii de dioxid de carbon. Deci, obiectivul nostru trebuie sa fie legat de energiile cu continut redus de carbon"; a spus Loos.

Loos a precizat si ca fiecare tara poate actiona asa cum considera, dar folosirea energiei regenerabile nu rezolva problema decat partial. Franta sustine obiectivul global al reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera, dar considera ca fiecare stat trebuie sa fie liber in alegerea felului prin care sa atinga scopul: prin folosire de energie nucleara, care este departe de a fi sustinuta unanim in Europa sau de energie regenerabila.

Conform declaratiilor lui Loos, scopul ar fi ca 50% din energia produsa sa fie energie cu continut redus de carbon.Tarile care s-au pronuntat in favoarea cuantificarii tipurilor de energie produsa sunt Danemarca, Suedia, Germania, Belgia si Olanda, a spus o sursa europeana, sub anonimat, informeaza NewsIn. Autoritatile de la Berlin au sustinut ca energia regenerabila sa reprezinte 20% din totalul de energie produsa pana in 2020. Majoritatea statelor membre au preferat sa sustina un obiectiv "indicativ", au declarat reprezentantii Finlandei, care asigura presedintia rotativa a UE.