Energia regenerabila solutioneaza partial problema incalzirii globale, a spus dupa reuniunuea ministrilor energiei din UE, ministrul delegat francez pentru industrie, Franois Loos care a recomandat dezvoltarea energiilor cu continut redus de carbon, cum este energia nucleara.
Oficialul francez a declarat, la iesirea de la reuniunea de la Bruxelles a ministrilor europeni ai energiei, ca principala problema este schimbarea climatica. "Daca vrem sa actionam eficient in acesta privinta, singurul criteriu care conteaza este reducerea cantitatii de dioxid de carbon. Deci, obiectivul nostru trebuie sa fie legat de energiile cu continut redus de carbon"; a spus Loos.

Loos a precizat si ca fiecare tara poate actiona asa cum considera, dar folosirea energiei regenerabile nu rezolva problema decat partial. Franta sustine obiectivul global al reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera, dar considera ca fiecare stat trebuie sa fie liber in alegerea felului prin care sa atinga scopul: prin folosire de energie nucleara, care este departe de a fi sustinuta unanim in Europa sau de energie regenerabila.

Conform declaratiilor lui Loos, scopul ar fi ca 50% din energia produsa sa fie energie cu continut redus de carbon.Tarile care s-au pronuntat in favoarea cuantificarii tipurilor de energie produsa sunt Danemarca, Suedia, Germania, Belgia si Olanda, a spus o sursa europeana, sub anonimat, informeaza NewsIn. Autoritatile de la Berlin au sustinut ca energia regenerabila sa reprezinte 20% din totalul de energie produsa pana in 2020. Majoritatea statelor membre au preferat sa sustina un obiectiv "indicativ", au declarat reprezentantii Finlandei, care asigura presedintia rotativa a UE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri