Iranul ar putea inceta sa mai exporte energie in urmatorii 20 de ani

Iranul va inceta sa mai exporte energie in urmatorii 20 de ani, in cazul in care nu reuseste sa-si rezolve problemele energetice, a declarat, vineri, un inalt oficial iranian, citat de Reuters.

"Este o realitate faptul ca, in Iran, consumul de energie este in crestere. Primul remediu al acestei situatii este sa folosim exploatarea unor resurse alternative de combustibili fosili si sa crestem eficienta consumului energetic", a declarat ministrul adjunct pentru afaceri economice externe, Alireza Attar.

Acesta a continuat spunand ca, "daca nu gasim o solutie pentru aceste probleme in urmatorii 15-20 de ani, nu vom mai putea exporta energie". Din acest motiv, "ar trebui sa exploatam resursele energetice fosile pentru a crea resurse financiare", a adaugat oficialul iranian.

Attar a facut aceste declaratii in cadrul unui forum economic de doua zile, desfasurat la Istambul, pe tema economiei mondiale.

Autoritatile de la Teheran invoca argumentul nevoilor crescute de electricitate ca motiv pentru dezvoltarea controversatului lor program nuclear.

SUA si aliantii europeni suspecteaza republica islamica de faptul ca ar folosi programul nuclear drept pretext pentru a contrui o bomba nucleara si au elaborat o serie de sanctiuni, prin intermediul Oraganizatiei Natiunilor Unite, impotriva Iranului.

Attar a reiterat ca programul nuclear este in deplina conformitate cu Tratatul impotriva proliferarii nucleare, subliniind ca Iranul este unul dintre membrii fondatori ai acestuia.

"Intentionam sa obtinem o capacitate totala de 20.000 de megawatti si, din acest motiv, trebuie sa construim 20 de centrale nucleare", a concluzionat Attar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Care sunt statele europene ce au impus restricții pentru români
Setari Cookie-uri