Un grup de presiune, constituit pe langa Federatia Internationala de Fotbal (FIFA), a propus, recent, programarea meciurilor de fotbal inter-tari martea, precum si crearea unui sistem de asigurari, care sa acopere riscurile de accidentare ale fotbalistilor convocati la loturile nationale.

Grupul de presiune de pe langa FIFA, compus din presedinti de cluburi, antrenori, oficiali ai ligilor nationale si jucatori, a propus ca meciurile internationale inter-tari, care pana acum erau programate, de regula, miercurea, sa aiba loc martea, pentru a permite cluburilor care furnizeaza jucatori echipelor nationale sa aiba mai mult timp la dispozitie pentru a-si pregati meciurile de campionat de la sfarsitul saptamanii, a anuntat, citat de NewsIn, International Herald Tribune. Propunerea va fi supusa la vot la congresul anual al FIFA, care va avea loc in luna mai a anului viitor.

FIFA a pus deja la punct un sistem de asigurari pentru jucatorii participanti la Cupa Mondiala, insa cluburile de fotbal au propus, prin vocea presedintelui clubului CF Barcelona, Juan Laporta, asigurarea jucatorilor pentru toate situatiile in care sunt convocati la echipele reprezentative, incluzand aici meciuri amicale, meciuri de calificare din preliminariile competitiilor internationale si orice alte actiuni ale echipelor nationale.

Managerul echipei Liverpool, Rafa Benitez, solicita FIFA, la jumatatea lunii iunie, sa suporte costurile accidentarii fotbalistului francez, Djibril Cisse, in urma unui meci amical intre Franta si China. FIFA trebuie sa asigure jucatorii care sunt solicitati sa participe la meciurile echipelor lor nationale. Daca FIFA si federatiile nationale nu sunt pregatite pentru acest lucru poate ca si cluburile ar fi indreptatite sa spuna ca jucatorii nu sunt disponibili, a spus atunci Rafael Benitez, citat de pagina de Internet a echipei engleze Liverpool.

Liverpool are salarii de platit si nici nu putem sa mai vindem jucatorul in acest moment. Este foarte clar ca exista o problema cu regulile. Ca si club, nu numai ca am pierdut un jucator important, dar am pierdut si multi bani", a adaugat Benitez.

FIFA a incheiat, anul acesta, o asigurare speciala, in valoare de 9,6 milioane euro, menita sa acopere costurile accidentarii jucatorilor participanti la Cupa Mondiala, suma care nu multumeste insa cluburile de fotbal. Cele mai comune tipuri de asigurari cumparate de cluburi si asociatii sportive acopera invaliditatea temporara a sportivilor, precum si invaliditatea permanenta, care determina incheierea fortata a carierei sportivului. De asemenea, cluburile mai cumpara acoperire pentru moartea accidentala a sportivilor in accidente rutiere sau aviatice.

Federatia engleza de fotbal a solicitat asiguratorului sau, grupul australian QBE, despagubiri in valoare totala de 4,35 milioane euro, pentru cele opt luni de indisponibilitate ale atacantului englez Michael Owen determinate de accidentarea sa grava la genunchiul drept, petrecuta cu ocazia meciului Anglia-Suedia de la Cupa Mondiala din Germania.

Potrivit reprezentantilor SWISS Re, unul dintre cei mai importanti reasiguratori ai Cupei Mondiale din Germania, desfasurate anul acesta, organizatorii evenimentului au cumparat o polita de asigurare sindicalizata, destinata sa acopere riscul reprogramarii competitiei pentru anul 2007 sau al anularii acesteia, de la un grup de asiguratori din toata lumea, pentru o valoare de peste 150 milioane euro. Organizatorii Cupei Mondiale au mai incheiat o asigurare de raspundere civila, pentru riscuri multiple, care acopera pagube de pana la 140 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri