Producatorul italian de paste fainoase Barilla a devenit cea mai respectata companie, la nivel mondial, urmata de compania daneza Lego si de grupul de tranSport aerian Deutsche Lufthansa, potrivit clasamentului realizat de Reputation Institute pe baza voturilor din tarile de origine ale firmelor, anunta publicatia Forbes.
Astfel, Barilla, grup cu venituri anuale de peste cinci miliarde dolari, a obtinut un scoring de 87,79 puncte din 100.

In urma companiei italiene se situeaza producatorul de jucarii Lego, cu o cifra de afaceri de 1,4 miliarde euro si Lufthansa, care a inregistrat venituri de 21,4 miliarde dolari. Mai departe, clasamantul este completat de cunoscuta companie suedeza Ikea si de producatorul francez de pneuri Michelin,

In continuare, ii gasim pe cei de la Toyota Motor, firma daneza de transport si logistica A.P. Moller-Maersk, Ferrero, si grupul Samsung Electronics, din Coreea de Sud, si Kraft Foods singura companie americana inclusa in ierarhia primelor zece companii.

Asadar, in Statele Unite, clasamentul este condus de Kraft, companie urmata de Johnson & Johnson si Pepsico. Mai departe, in topul celor mai respectate companii britanice gasim retailerii Tesco si Marks & Spencer.

Potrivit datelor Reputation Institute, compania cu cel mai scazut punctaj, la nivel mondial, este grupul american din industria de aparare Halliburton, care a obtinut 21,86 puncte.

Cum a fost realizat topul? Reputation Institute a intervievat 30.000 de persoane din 25 de tari, iar clasamentul cuprinde 600 din cele mai importante companii din lume.


Top 10 cele mai respectate companii


1 Barilla 87.79
2 LEGO 86.58
3 Lufthansa 84.09
4 IKEA 84.08
5 Michelin 83.79
6 Toyota Motor 83.15
7 A.P. Moller-Maersk 83.15
8 Ferrero Italy 82.98
9 Samsung Electronics 82.57
10 Kraft Foods 81.82


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri