Alstom construieste pentru compania TRUenergy din Australia o centrala termoelectrica de 400 MW cu ciclu combinat, utilizand o turbina cu gaze GT 26, care va functiona din 2009 cu un randament net de aproape 60%
Potrivit unui comunicat, Alstom va proiecta, va furniza, va instala si va pune in functiune intreaga centrala electrica ce va avea in componenta o turbina cu gaze GT26, o turbina cu abur de 125 MW, condensatorul, cazanul recuperator, transformatoarele, sistemul de control-comanda, sistemele auxiliare, precum si partea de constructii civile.

Centrala cu ciclu combinat va fi construita pe amplasamentul vechii centrale pe carbune de la Tallawarra (la sud de Sydney), fiind prima centrala de inalta eficienta din statul New South Wales, se arata in comunicat. Constructia centralei termoelectrice reprezinta primul proiect major al companiei TRUenergy, care ii va permite sa acopere cererea crescuta de energie electrica, precizeaza comunicatul, dupa cum informeaza NewsIn. De asemenea, noua centrala va avea un impact mai redus asupra mediului si asupra comunitatilor locale.

Constructia centralei pe gaze de 400 de MW a inceput in data de 17 noiembrie 2006, printr-o ceremonie oficiala de deschidere a santierului, in cadrul careia sapaturile au fost demarate oficial de catre premierul statului New South Wales. Functionarea comerciala a centralei este prevazuta sa inceapa inainte de a doua jumatate a anului 2009, se mai arata in comunicat.

Alstom apreciaza ca in timpul fazei de constructie, proiectul va crea intre 350 si 400 de locuri de munca, urmand ca, ulterior punerii in functiune a centralei, 25-30 de persoane sa fie angajate permanent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri