Publicatia Financial Times preciza cu ceva timp in urma ca EMI a primit cateva oferte private de preluare in valoare de 4.8 miliarde de dolari. Tot aici se precizeaza faptul ca printre potentialii ofertanti se numara Kohlberg Kravis Roberts si Goldman Sachs.

Pretul actiunilor companiei britanice de inregistrari EMI a crescut cu 10% dupa ce reprezentantii companiei au precizat ca exista o oferta de preluare in acest sens. Intr-o declaratie, reprezentantii EMI au precizat ca au primit o oferta care “se poate sau nu sa ajunga la o oferta reala pentru companie”.

EMI, care detine in portofoliu artisti precum The Beatles, Robie Williams sau Coldplay a respins la inceputul acestui an oferta de preluare propusa de rivalul sau american, Warner Music. EMI se situeaza printre primele patru companii muzicale din intreaga lume, alaturi de gigantii Sony BMG, Warner Music si Universal Music. Acestia detin 80% din piata globala a companiilor de inregistrari.

EMI a esuat anul acesta in propria sa incercare de preluare a Warner Music, o lupta de 4.6 miliarde dolari, si a pierdut lupta cu Universal Music pentru achizitia BMG Music Publishing.