FMI a estimat o crestere economica de 2,5% a PIB in zona euro

Fondul Monetar International si-a dezvaluit, marti, previziunile de crestere economica in zona euro estimand, in cadrul acestora, o crestere anuala de 2,5% a Produsului Intern Brut pentru 2006 si una intre 2 si 2,5% in 2007, informeaza NewsIn.. Cele mai recente previziuni FMI, din septembrie trecut, indicau o crestere a PIB intre 2 si 2,4% in 2006 si intre 1,9 si 2% in 2007.

FMI prevede o crestere economica "moderata, dar durabila" in zona euro, a indicat, marti, directorul Fondului pentru Europa, Michael Deppler, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Bruxelles. Acesta a estimat ca redresarea economica actuala a zonei euro se datoreaza, in principal, consumului si investitiilor si intr-o mai mica masura exporturilor.

Deppler a afirmat ca Europa ar trebui sa urmareasca, in mod prioritar, efectuarea de reforme structurale pentru cresterea productivitatii, in special in sectorul serviciilor, cu scopul de a intensifica cresterea. "Reformele functioneaza", a adaugat acesta, vorbind despre progresele deja obtinute. in ceea ce priveste ratele dobanzilor de la Banca Centrala Europeana, Deppler a pledat pentru adoptarea unei pozitii neutre, altfel spus spre o consolidare monetara, de catre institutul monetar de la Frankfurt.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri