Ministrii europeni de finante au hotarat la Bruxelles, majorarea valorii maximale a marfurilor pe care calatorii le pot cumpara din magazinele duty free, potrivit unor surse comunitare, citate de AFP. Consiliul ministrilor europeni de finante a decis ca persoanele care calatoresc cu avionul sau cu vaporul sa poata cumpara marfuri fara taxe vamale in valoare de pana la 430 de euro, fara sa plateasca taxe. Pentru persoanele care calatoresc cu trenul sau cu masina, plafonul a fost majorat la suma de trei sute de euro.

Plafoanele sunt valabile pentru marfurile aduse in Uniunea Europeana de catre persoane care provin din alte tari decat cele membre UE, informeaza NewsIn. Plafonul maxim pentru valoarea marfurilor a fost, pana in prezent, de 175 de euro si nu mai fusese reevaluat din 1994.

Ministrii europeni de finante au mai decis sa studieze posibilitatea de a impune accize la vin, la fel ca si la bere, in conditiile in care vinul este scutit de accize inca din 1992. Ministrii de finante au cerut Comisiei Europene sa studieze posibilitatea de impunere de accize la vin, dupa ce au esuat sa ajunga la un acord referitor la majorarea accizelor la bere si la bauturi alcoolice, astfel incat acestea sa reflecte inflatia. Pentru toate hotararile referitoare la impozite si accize este necesar votul in unanimitate. Republica Ceha, tara europeana cu mare consum de bere, a declarat ca pana si o mica majorare a accizelor la bere ar scadea competitivitatea ei, in raport cu vinul, la care nu exista accize.

Ministrul finlandez de finante, stat care asigura presedintia rotativa a Uniunii Europene, Eero Heinaluoma a spus ca ideea studiului se refera la toate bauturile alcoolice. "Ideea este ca in studiu sa fie incluse toate tipurile de bauturi alcoolice. Aceasta este ideea de baza a studiului. Divergenta referitoare la lipsa accizelor pentru vin a contribuit la esecul incheierii unui acord referitor la majorarea accizelor la bere si bauturi alcoolice", a declarat Heinaluoma.

Comisarul european pentru probleme fiscale, Laszlo Kovacs a declarat ca lipsa accizelor la vin dateaza din 1992. "Comisia va prezenta un studiu referitor la impactul structurii de accize in vigoare. Nu vrem sa evitam problema impunerii de accize la vin", a spus Kovacs, care a adaugat si ca posibilitatea de impunere de accize la vin este indepartata. "Sunt constient ca oricand va fi deschisa discutia referitoare la impunerea de accize la vin, vor exista mai multe state membre care vor refuza", a declarat Kovacs.

Studiul va evalua tendintele de consum de bauturi alcoolice si preturile practicate. Diplomatii afirma sa marii producatori de vinuri ca Italia, Franta si Spania vor vota, cel mai probabil, impotriva accizelor la vin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri