In urma publicarii acestui anunt, actiunile Bank of America au incheiat ziua in crestere cu 35 de centi, la 54,27 dolari pe unitate, in timp ce pretul titlurilor rivalului Citigroup a coborat cu 33 de centi, la 49,56 dolari pe unitate.

Ce s-a intamplat, de fapt? Bank of America a avut de castigat de pe urma unor achizitii realizate sub conducerea bossului Kenneth Lewis( 'dealul' FleetBoston Financial, in 2004, si a companiei de carduri de credit MBNA)

Pe de alta parte, seful de la Citigroup, Charles Prince, a avut probleme de natura juridica si etica si a fost criticat de actionari importanti. Bank of America este cea mai mare banca de retail din SUA, in timp ce Citigroup obtine peste 40% din venituri din activitati internationale.

Bank of America a anuntat recent cresterea profitului cu 41%, pentru al treilea trimestru al anului 2006.

Oficialii bancii isi explica aceste rezultate ca urmare a majorarii comisioanelor pentru cartile de credit si a vanzarii unei unitati braziliene.

Profitul net al bancii cu sediul central in localitatea Charlotte, din Carolina de Nord, a crescut cu 5,42 miliarde de dolari, ceea ce inseamna 1,18 dolari pentru o actiune, comparativ cu 3,84 de miliarde de dolari, respectiv 95 de centi actiunea, inregistrate anul precedent.

Rezultatele reflecta si achizitia, in valoare de 34,2 miliarde de dolari, a corporatiei MBNA, la 1 ianuarie, care a transformat Bank of America in cel mai mare emitator de carti de credit de pe piata americana.

Veniturile provenite din serviciile de carduri au crescut cu 137%, in al treilea trimestru al anului 2006, la 5,33 miliarde de dolari.

Vicepresedintele Fiduciary Trust Co., Michael Mullaney, a declarat ca rezultatele Bank of America depasesc estimarile celor de pe Wall Street. "Rezultatele Bank of America au fost apreciate in consiliul de conducere.

Achizitia companiei MBNA se dovedeste a fi o investitie profitabila", a declarat Mullaney.