Bank of America devine cea mai mare banca din lume

Bank of America a depasit ieri grupul financiar Citigroup, devenind astfel cea mai mare banca din lume in functie de valoarea de piata, anunta Bloomberg.

In urma publicarii acestui anunt, actiunile Bank of America au incheiat ziua in crestere cu 35 de centi, la 54,27 dolari pe unitate, in timp ce pretul titlurilor rivalului Citigroup a coborat cu 33 de centi, la 49,56 dolari pe unitate.

Ce s-a intamplat, de fapt? Bank of America a avut de castigat de pe urma unor achizitii realizate sub conducerea bossului Kenneth Lewis( 'dealul' FleetBoston Financial, in 2004, si a companiei de carduri de credit MBNA)

Pe de alta parte, seful de la Citigroup, Charles Prince, a avut probleme de natura juridica si etica si a fost criticat de actionari importanti. Bank of America este cea mai mare banca de retail din SUA, in timp ce Citigroup obtine peste 40% din venituri din activitati internationale.

Bank of America a anuntat recent cresterea profitului cu 41%, pentru al treilea trimestru al anului 2006.

Oficialii bancii isi explica aceste rezultate ca urmare a majorarii comisioanelor pentru cartile de credit si a vanzarii unei unitati braziliene.

Profitul net al bancii cu sediul central in localitatea Charlotte, din Carolina de Nord, a crescut cu 5,42 miliarde de dolari, ceea ce inseamna 1,18 dolari pentru o actiune, comparativ cu 3,84 de miliarde de dolari, respectiv 95 de centi actiunea, inregistrate anul precedent.

Rezultatele reflecta si achizitia, in valoare de 34,2 miliarde de dolari, a corporatiei MBNA, la 1 ianuarie, care a transformat Bank of America in cel mai mare emitator de carti de credit de pe piata americana.

Veniturile provenite din serviciile de carduri au crescut cu 137%, in al treilea trimestru al anului 2006, la 5,33 miliarde de dolari.

Vicepresedintele Fiduciary Trust Co., Michael Mullaney, a declarat ca rezultatele Bank of America depasesc estimarile celor de pe Wall Street. "Rezultatele Bank of America au fost apreciate in consiliul de conducere.

Achizitia companiei MBNA se dovedeste a fi o investitie profitabila", a declarat Mullaney.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Biden anunță că SUA vor reveni în cadrul OMS în "prima zi" a președinției sale
Setari Cookie-uri