Gigantul rus de gaze naturale Gazprom va forma o companie mixta impreuna cu grupul national de gaze naturale al Belarusului, Beltransgaz, a anuntat presedintele rus Vladimir Putin dupa intalnirea cu omologul sau Alexander Lukasenko.

Acest anunt poate fi interpretat ca un simbol al rezolvarii diferendelor energetice ale celor doua state. "Gazprom si Beltransgaz vor forma o companie mixta cu participatiuni egale", posibil chiar inainte de anul nou, a declarat Vladimir Putin, citat de agentiile de presa ruse.

Presedintele Rusiei a facut aceasta declaratie cu ocazia summitului de la Minsk al Comunitatii Statelor Independente, formata din Rusia si statele ex-sovietice. Putin a adaugat ca detaliile acestui acord nu au fost stabilite inca. "Sper ca acest lucru va fi facut in viitorul apropiat, inainte de anul nou", a afirmat presedintele rus, conform agentiei Interfax, citata de NewsIn.

Republica Belarus, dependenta in mare parte de sutinerea economica a Moscovei in special in ceea ce priveste furnizarile de energie, s-a declarat ingrijorata in ultimele luni privind majorarea preturilor la gazele naturale anuntata de Rusia.

In luna septembrie, Alexander Lukasenko a amenintat cu ruperea relatiilor diplomatice cu Moscova daca aceasta majorare a preturilor, de la 46 de dolari la 200 de dolari pe mia de metri cubi, va fi confirmata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri