UE: Conditiile impuse de Spania fuziunii E.ON-Endesa sunt in continuare ilegale

Noile conditii impuse de Spania privind preluarea grupului spaniol de electricitate Endesa de catre principalul grup energetic german E.ON incalca in continuare legislatia comunitara, a estimat miercuri Comisia Europeana, conform AFP, preluat de NewsIn. "Dupa o evaluare preliminara, masurile guvernului spaniol privind fuziunea E.ON/Endesa incalca legislatia comunitara", a anuntat Bruxellesul.

Comisia, care a oferit ragaz Madridului pana la data de 13 decembrie pentru a justifica masurile impuse, s-a pronuntat miercuri asupra noilor masuri impuse la inceputul lunii noiembrie de catre ministrul spaniol al industriei.

Guvernul spaniol, ce a prezentat aceste noi masuri drept masuri mult mai putin stricte, spera sa elimine orice obiectie a Comisiei Europene odata cu acest anunt.

Bruxellesul reproseaza de multe luni Madridului ca incearca sa blocheze aceasta preluare din motive protectioniste. La data de 26 septembrie, autoritatile de concurenta europene au decis ca cele 19 conditii impuse in luna iulie de Comisia Nationala a Energie din Spania partenerului german pentru a aproba fuziunea sunt ilegale.

Executivul european a precizat ieri ca noua sa analiza nu modifica analiza facuta de serviciile de concurenta europene in luna septembrie. "Evaluarea conditiilor impuse de CNE ramane valida in masura in care decizia ministrului spaniol nu a schimbat si decizia CNE", a subliniat Comisia Europeana.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Elveţia refuză să schimbe numele ''rasist'' al unui munte
Setari Cookie-uri