Somajul in zona euro a scazut pana la 7,7%

Somajul in zona euro a scazut, in octombrie, cu 0,1%, pana la 7,7%, dupa patru luni de stagnare, datorita scaderii acestui indicator in Germania, economistii estimand ca acest aspect ar sustine cererea interna, care alimenteaza cresterea economica, la inceputul lui 2007, relateaza Reuters.

Biroul de statisctica al UE a anuntat ca somajul in cele 12 state ale zonei euro a scazut de la 7,8% in septembrie pana la 7,7% in octombrie si datorita scaderii ratei somajului in Franta si Belgia.

"Este confirmarea ca mediul intern se imbunatateste", a declarat economistul de la UBS, Edward Teather, care a adaugat ca "ne putem astepta si la alte imbunatatiri in sectorul muncii".

Scaderea somajului, evidentiata de scaderea, de la 8,6% in septembrie, la 8,2% in octombrie, in Germania, a ratei somajului, determina cresterea increderii consumatorilor, indicator aflat, de altfel, in usoara crestere, de la inceputul acestui an.

"Din moment ce euro s-a apreciat in raport cu dolarul si cresterea economica va fi moderata in lunile urmatoare. Contributia semnificativa a cheltuielilor de consum este de o importanta vitala pentru cresterea economica a zonei euro, in cazul in care dorim ca evolutiile ascendente sa continue", a declarat economistul de la Global Insight, Howard Archer.

Cheltuielile din gospodarii au fost principalul promotor al cresterii economice din zona euro, in al treilea trimestru al acestui an, iar sondajul de masurare a increderii al Comisiei Europene pentru luna noiembrie a indicat, joi, ca al patrulea trimestru al acestui an va fi unul relativ puternic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Care sunt statele europene ce au impus restricții pentru români
Setari Cookie-uri