Francezii prefera banii timpului liber

Francezii prefera sa castige mai multi bani decat sa aiba mai mult timp liber, 57% dintre ei dorind sa aiba venituri mai mari, iar 39% sa beneficieze de o reducere a timpului de munca, a relevat un sondaj citat de AFP.

"Alegerea francezilor intre timp si bani este in favoarea celor din urma", indica un sondaj TNS Sofres, realizat in perioada 28 august-29 octombrie, la care au participat peste 4.400 de persoane, cu varste de peste 15 ani.

Dintre persoanele active, 57% prefera sa castige mai mult, in timp ce 39% prefera o reducere a timpului loc de munca. Majoritatea francezilor, respectiv sapte din zece, considera ca au mai mult timp liber decat inainte, iar 25% dintre repondenti estimeaza contrariul.

Acest studiu releva, printre altele, o satisfactie globala in privinta gestionarii timpului personal. Astfel, 62% dintre francezi sunt multumiti de felul in care isi ocupa ziua, 56% se considera "foarte ocupati", iar 43% cred ca au "mult timp liber".

Natura si familia sunt cele doua medii preferate pentru timpul liber. In cazul in care ar dispune de mai mult timp liber, 55% dintre francezi ar prefera sa-l petreaca in afara casei, 35% in natura si 43% ar dori sa-l petreaca in propriile locuinte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri