Escrocherie de 270 de mil. euro in Japonia

Politia japoneza a perchezitionat luni la Tokyo sediul unui operator de telefonie prin internet, Kinmirai Tsuushin, banuit de o escrocherie de aproximativ 270 de milioane de euro la care au cazut victime circa trei mii de investitori, a indicat ministerul nipon al telecomunicatiilor, conform NewsIn care citeaza AFP.

Aceasta firma, a carui nume inseamna "comunicatiile viitorului apropiat", a atras diversi investitori propunandu-le acestora sa finanteze niste presupuse servere de telefonie in schimbul unor dividende lunare substantiale provenite, conform promisiunilor firmei, de pe urma abonamentelor platite de clienti.

Insa o ancheta a ministerului nipon al telecomunicatiilor a dovedit ca activitatea acestei societati era aproape nula. Conform ministerului, din cifra de afaceri de 18,1 miliarde de yeni anuntata de grupul in cauza pentru perioada 2005-31 iulie 2006, doar 2% din aceasta suma provenea din activitati in domeniul telecomunicatiilor, restul de 98% reprezentand sume preluate de la investitori. In total, aproximativ trei mii de persoane au cazut victime acestei escrocherii, a carei prejudiciu de ridica la circa 40 de miliarde de yeni (270 de milioane de euro).

Presa japoneza a precizat ca societatea, fondata in 1997, este banuita de a fi platit dividendele folosind sumele de bani provenite de la noii investitori, conform unei scheme piramidale de castig. Firma a anuntat sistarea activitatii la data de 20 noiembrie 2006.

Conform agentiei de presa Kyodo, ministerul nu a descoperit decat doua servere de telefonie in functiune din cele 2466 pe care firma pretindea ca le-ar fi instalat. Politia se afla momentan in cautarea presedintelui firmei, Masaru Ishii, care a disparut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri