Compania britanica de inregistrari EMI Group Plc., a primit o oferta de preluarea de 4.92 miliarde de dolari, oferta facuta de compania priva Permira.

Oferta insa, are mari sanse sa fie respinsa, dupa cum anunta publicatia Times, si asta pentru ca este mult prea scazuta pentru asteptarile companiei EMI. Permira si-a anuntat oferta la 310 pence pe actiune, in timp ce compania muzicala doreste cel putin 350 de pence pe actiune, se mai spune in Times, care citeaza o sursa neoficiala.

Publicatia Financial Times preciza cu ceva timp in urma ca EMI a primit cateva oferte private de preluare in valoare de 4.8 miliarde de dolari. Tot aici se preciza faptul ca printre potentialii ofertanti se numara Kohlberg Kravis Roberts si Goldman Sachs.

Pretul actiunilor companiei britanice de inregistrari EMI a crescut cu 10% dupa ce reprezentantii companiei au precizat ca exista o oferta de preluare in acest sens. Intr-o declaratie, reprezentantii EMI au precizat ca au primit o oferta care “se poate sau nu sa ajunga la o oferta reala pentru companie”.

EMI, care detine in portofoliu artisti precum The Beatles, Robie Williams sau Coldplay a respins la inceputul acestui an oferta de preluare propusa de rivalul sau american, Warner Music. EMI se situeaza printre primele patru companii muzicale din intreaga lume, alaturi de gigantii Sony BMG, Warner Music si Universal Music. Acestia detin 80% din piata globala a companiilor de inregistrari.