Bank of New York intentioneaza sa preia Mellon Financial Corporation printr-o tranzactie in valoare de 16,5 miliarde dolari, iar in urma fuziunii se va crea cea mai mare companie de servicii financiare si administrare de active din lume, a anuntat banca americana.
Noua companie se va numi The Bank of New York Mellon Corporation si va administra active in valoare de 16.600 miliarde dolari si fonduri de investitii cu active de 8.000 miliarde dolari, prin societati de administrare. Compania se va clasa in primii zece administratori globali de active cu peste 11.000 miliarde dolari in administrare.

Actionarii Bank of New York vor primi 0,9434 actiuni in noua companie pentru fiecare actiune pe care o detin, iar actionarii Mellon vor obtine o actiune pentru fiecare titlu pe care il detin.

Fuziunea dintre cele doua institutii financiare are loc dupa zece ani de cand Mellon a primit o oferta similara de preluare din partea Bank of New York. The Bank of New York a fost reprezentata in aceasta tranzactie de consortiul format din banca de investitii Goldman Sachs si firma de avocatura Sullivan&Cromwell. Interesele Mellon au fost sustinute de consortiul format din bancile de investitii UBS Investment Bank si Lazard, precum si casele de avocatura Simpson Thache Bartlett LLPsi Reed Smith LLP.

Presedintele Bank of New York, Gerald L. Hassell, va deveni presedintele noii companii. Presedintele executiv-director general al Bank of New York, Thomas Renyi, va fi presedintele executiv al noii companii pe o perioada de 18 luni de la perfectarea tranzactiei, cu responsabilitati legate de integrarea celor doua institutii. Presedintele Mellon, Robert Kelly, va fi directorul executiv al noii companii si succesorul lui Thomas Renyi in functia de presedinte al noii companii, dupa finalizarea tranzactiei, cel mai devreme in trimestrul al treilea al anului 2007. Consiliul director al noii companii va fi alcatuit din zece membri din conducerea Bank of New York si opt membri numiti de Mellon. Sediul companiei va fi la New York, activitatile viitoare urmand sa fie extinse in Pittsburgh.

"Vom crea una dintre cele mai mari companii de servicii financiare la nivel mondial. Ambele institutii isi concentreaza activitatea in domeniile cele mai atractive din industria serviciilor financiare. impreuna, vom fi lider global in servicii financiare si unul dintre cei mai mari administratori de active la nivel international. Vom avea capacitatea, tehnologia, capitalul si oamenii de care avem nevoie pentru a concura si a castiga pe o piata globala in continua expansiune", a declarat Thomas Renyi.

"Fuziunea creeaza un concurent global puternic si in dezvoltare rapida pentru afacerile noastre de baza. Prin aceasta fuziune, vom putea investi si ne vom extinde mult mai repede decat concurentii nostri, iar economiile si veniturile suplimentare pe care le putem obtine sunt semnificative. impreuna, vom oferi cele mai bune servicii financiare din lume, perfomante ridicate pentru investitii si cele mai ridicate standarde de plasament", a declarat Robert Kelly.

Noua companie rezultata in urma fuziunii are venituri anuale de peste 12 miliarde dolari, din care 28% din servicii pe active, 38% din servicii pentru emitenti, operatiuni de clearing si de trezorerie si 29% din administrarea activelor si a averilor private. Aproape o patrime din veniturile The Bank of New York Mellon Corporation vor fi plasate la nivel international. The Bank of New York Mellon Corporation va fi una dintre cele mai mari 11 institutii financiare americane, cu o capitalizare de piata de peste 43 miliarde dolari. Noua companie va reduce costurile inainte de impozitare cu aproape 799 milioane dolari pe an sau ci 8,5% din cheltuielile de baza totale pentru 2006. Costurile de restructurare rezultate in urma tranzactiei sunt estimate la 1,3 miliarde dolari. Personalul actual al celor doua institutii, de 40.000 de angajati, va fi redus cu aproximativ 3.900 de persoane pe o perioada de trei ani dupa finalizarea tranzactiei.

Bank of New York este lider mondial in servicii financiare si de administrare de active, cu operatiuni in peste 100 de tari. Subsidiara sa, The Bank of New York, este cea mai veche banca americana, fondata in 1784. Banca are active de 12.200 miliarde dolari in custodie si gestioneaza active de peste 179 miliarde dolari.

Mellon Financial Corporation este o companie globala de servicii financiare. Sediul principal al Mellon este in orasul Pittsburgh, iar clientii sai sunt in principal institutii publice, companii si persoane fizice cu venituri foarte ridicate. Mellon detine active de 5.300 miliarde dolari, din care active gestionate de aproape 918 miliarde dolari.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri