Recentele evolutii ale ratei de schimb a euro nu consitutie un motiv de ingrijorare, a declarat, luni, comisarul european pentru afaceri monetare, Joaquin Almunia, informeaza NewsIn. "Nu avem motive sa ne alarmam. Miscarile recente pastreaza rata de schimb a monedei europene intre limitele pe care le stim din trecut trecut. Nu suntem in afara limitelor normale", a spus oficialul european.

Almunia a spus ca evolutia ratei de schimb va fi urmarita vigilent de catre toate autoritatile implicate in politici macroeconomice, dar a precizat ca este o diferenta intre o astfel de monitorizare si o stare de alarma. "Am repetat des ca trebuie sa evitam volatilitatea excesiva a valutelor si miscarile dezordonate", a spus Alumunia.

Alumina a cautat sa linisteasca ingrijorarile potrivit carora recenta apreciere accelerate a monedei europene, care a atins cotatia maxima din ultimele 20 de luni in raport cu dolarul, ar putea ameninta activitatea zonei economice a euro. Almunia a mai spus ca sunt semne care arata ca e posibil ca in 2006 cresterea economica sa fie mai mare decat estimase recent Comisia Europeana.

Almunia a spus ca orice incetinire mai brutala decat se estimase a economiei americane ar duce la un declin al dolarului, ceea ce ar putea avea consecinte negative pentru cresterea economica europeana, dar a spus ca nu acesta este scenariul principal al Comisiei. Almunia a cerut de asemenea Frantei sa continue eforturile de consolidare a bugetului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri