Cotatia aurului a scazut, luni, iar argintul a fost tranzactionat la cele mai ridicate nivele din ultimele sase luni, dar analistii au spus ca datele economice americane sugereaza posibila crestere a cotatiei metalelor pretioase, anunta Reuters
"Anterior se putea spune ca numai cateva domenii, cum este cel imobiliar, au probleme pe piata americana, dar acum si sectorul manufacturier a avut contractii, in noiembrie", a spus potrivit NewsIn Michael Widmer, analist de la Calyon Corporate si Investment Bank."Datele subliniaza problemele care exista in prezent in SUA", a adaugat Widmer.

Cotatia spot a aurului a atins nivelul de 647,70 dolari/uncia, in Asia si pe piata din NewYork a fost de 643,50/644,25 dolari, pana dupa-amiaza, comparativ cu cotatia de 645,20/646,20, atinsa tarziu vineri seara.

Dolarul a scazut, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce sondajul Institute for Supply Management despre datele industriale a aratat o contractie a sectorului, prima data in peste trei ani. Dar dolarul si-a revenit de la cea mai slaba cotatie din ultimele 20 de luni fata de euro si un cos de valute, deoarece investitorii si-au marcat profitul, dupa ce moneda americana a pierdut peste 3% din valoare in mai putin de doua saptamani.

Aurul se indreapta adesea in directia opusa, comparativ cu dolarul."In prezent, se pare ca metalul galben urmeaza o tendinta crescatoare, cu nivelul de sustinere situat in prezent la 639 de dolari", a spus Wolfgang Wrzesniok-Rossbach, seful departamentului de marketing pentru metale pretioase la compania germana Heraeus.

"In cazul in care rata euro/dolar si pretul petrolului vor atinge un maxim la un moment dat, nu trebuie sa omitem ca aurul se va situa in partea inferioara a culoarului. In ciuda amenintarii, orice cadere sanatoasa mai mare ar putea reprezenta o buna oportunitate de cumparare", a scris intr-un raport, Wolfgang Wrzesniok-Rossbach.

"Credem ca aurul si celelalte metale pretioase vor continua sa se miste in acelasi ritm cu dolarul, desi daca sunt semne putine de asalturi agresive ale investitorilor, cresterile vor fi limitate", a spus John reade, analist de la UBS Investment Bank.

Argintul a atins, vineri, cea mai ridicata cotatie din ultimele sase luni, de 14,05 dolari/uncia, iar ultima cotatie inregistrata a fost de 13,97/14,04 dolari, comparativ cu 13,98/14,04 dolari/uncia, pe piata new-yorkeza. Argintul atinsese cotatia cea mai mare din ultimii 25 de ani, in mai, de 15,17 dolari/uncia, in crestere cu 72% de la inceputul anului 2006.

Platina a fost cotata la 1,158/1,168 dolari/uncia, iar paladiul a scazut la 326/330 dolari/uncia de la 328/333 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri