Autoritatile ruse intentioneaza sa uneasca trei banci de stat pentru crearea unei banci de dezvoltare, care va avea un capital autorizat de peste doua miliarde de dolari, a anuntat ministrul economiei German Gref.
Ministerul rus al Economiei a anuntat, luni, ca autoritatile ruse unesc trei banci de stat pentru crearea unei banci de dezvoltare care va avea un capital autorizat de peste doua miliarde de dolari, informeaza NewsIn. Noua banca, creata prin fuziunea Vnesheconombank, Roseximbank si a Bancii Rusesti pentru Dezvoltare (RosBR), este proiectata sa devina instrumentul principal instrument financiar al statului pentru sustinerea exporturilor si imprumuturilor in sectoarele non-minerale.

Totalul capitalului autorizat al celor trei banci dupa fuziune este estimat la peste doua miliarde de dolari, a declarat ministrul rus al economiei, Gherman Gref, in timpul intalnirii dintre presedintele Putin si Cabinet, potrivit de RIA Novosti, precizeaza MosNews. Gref a spus ca proiectul de creare a unei noi corporatii de stat va fi depus pe masa guvernului pentru analiza la data de 7 decembrie. Am discutat mult timp schita proiectului si mai sunt niste diferente procedurale pe care speram sa le solutionam pana joi, a spus Gref.

Gref a spus si ca se iau in considerare oportunitati suplimentare pentru cresterea capitalizarii bancii, cu scopul de a implementa proiecte de mare anvergura.

Ministrul rus de finante, Alexei Kudrin, a sugerat, la randul sau, ca ar putea fi folosite in acest scop rezervele Fondului de Investitii, infiintat de guvern pentru finantarea marilor proiecte de infrastructura, spune MosNews. Autoritatile ruse contureaza o strategie ampla de reforma a sistemului bancar, lucru sugerat de Statele Unite ale Americii ca o conditie prealabila aderarii Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului.

La sfarsitul saptamanii trecute, ministrul rus de finante, Alexei Kudrin, declara ca Rusia nu intentioneaza sa limiteze participarea straina in sectorul bancar in urmatorii cinci ani. Sunt convins ca nu este nici macar o chestiune legata de urmatorii cinci ani, a spus Kudrin, la ceremonia de sarbatorire a Zilei Bancherului, citat de editia on line a RIA Novosti, potrivit Mosnews. Kudrin a adaugat ca in urmatorii cinci ani nu se asteapta nici o dominare de capital strain.

Rusia continua, totusi, sa blocheze bancile straine sa deschida filiale directe in Rusia, in incercarea de dezvoltare a sectorului si de limitare a iesirilor de capital.

Ministrul a spus ca Rusia a si-a asigurat dreptul de stabilire de cote ale capitalul strain, in sectorul bancar. Guvernul, insa, nu foloseste cotele si nici nu are intentia sa faca asa ceva, a spus Kudrin. Kudrin a spus ca este impresionat de performantele din sectorul bancar, deoarece perioada ultimilor sase ani a fost de succes, cu o crestere a activelor bancare cu 27%, a capitalului propriu cu 20% si a imprumuturilor din sectorul real cu 26%. Imprumuturile pentru persoane fizice au crescut cu 52%, iar depozitele populatiei cu 20%, a mai spus Kudrin. Va pot asigura ca acestia sunt cei mai inalti indicatori pentru orice sistem bancar, a spus Kudrin
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri