Monarhia spaniola este mult mai putin costisitoare pentru contribuabili decat monarhia britanica sau presedintia Frantei, a afirmat marti cotidianul spaniol El Economista, in ajunul aniversarii Constitutiei spaniole.
"Monarhia spaniola este mai putin costisitoare decat Republica franceza", precizeaza pe prima pagina cotidianul spaniol care incearca, intr-un studiu comparativ, sa patrunda "opacitatea bugetelor alocate marilor puteri ale Europei". Cheltuielile oficiale ale "coroanei spaniole", explica El Economista, sunt de 8,28 de milioane de euro, aceasta suma reprezentand cantitatea din bugetul spaniol pentru anul 2007 rezervata "intretinerii familiei si locuintei" regale, informeaza NewsIn.

Aceasta suma este comparata cu cea de 56,30 de milioane de euro alocata anual coroanei britanice si cu cea de 23,4 milioane de euro alocate Principatului Monaco. Suma mentionata de cotidianul spaniol nu include insa cheltuielile legate de intretinerea si restaurarea edificiilor regale, intretinerea yachtului regelui Juan Carlos, a parcului acestuia de automobile si nici cele 5,8 milioane de euro virate de ministerul spaniol al administratiei publice pentru plata a celor 130 de functionari aflati in serviciul acestuia.

Potrivit calculelor El Economista, cheltuielile monarhiei spaniole sunt de fapt de 25 de milioane de euro anual, ceea ce nu este deloc excesiv comparativ cu bugetul oficial de 31 de milioane de euro alocat presedintelui Frantei.

Cotidianul spaniol este insa de acord ca "aceste cifre nu sunt absolut exacte si ca sunt foarte multe componente ce trebuie luate in calcul". Suveranul spaniol si seful de stat francez nu indeplinesc aceleasi atributii: monarhul spaniol este in mare parte limitat la activitati de protocol in timp ce presedintele francez duce o activitate politica interna si externa intensa, exercitata in Spania de seful guvernului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri