Membrii conducerii transportatorului aerian Lufthansa se vor intalni astazi pentru a lua o decizie privind achizitionarea unor noi avioane marca Boeing, ingrosand astfel numarul celor care renunta la comenzile Airbus.

Potrivit unor surse citate de Wall Street Journal, Lufthansa ar putea cumpara 20 de Boeing 747-8, versiunea imbunatatita a vechiului model Boeing, mentinandu-si in continuare si contractele privind achizitionarea de A380 produs de Airbus.

Cele 20 de avioane 747-8 sunt evaluate la peste cinci miliarde de dolari, comenzile reprezentand un balon de oxigen pentru constructorul american Boeing. Varianta imbunatatita a 747 a fost lansata in urma cu un an si Boeing a primit deja 49 de comenzi, livrarile fiind in grafic. In schimb, Airbus a declansat un val de numultumire in randul clientilor sai prin amanarile repetate ale livrarilor noului model A380.

Un model 747-8 costa aproximativ 282,5 milioane de dolari, in timp ce modelul A380 este comercializat de catre producator la un pret mediu de 300 de milioane de dolari. Oficialii Airbus, au tinut in schimb sa precizeze in repetate randuri ca A380 nu are echivalent de piata in acest moment, fiind singurul model din gama sa.

Dupa primirea celor 15 comenzi pentru A380, Lufthansa va avea a doua flota ca dimensiune din lume de avioane A380, primele livrari fiind programate in 2009. Lufthansa detine flota de 236 de avioane, 61% fiind produse de Airbus.