Averea lui Abramovici s-a marit cu 30% intr-un an

Averea omului de afaceri rus, Roman Abramovici a crescut cu aproape 30%, intr-un an, dar indianul Lakshmi Mittal este cel mai bogat om din Marea Britanie, conform clasamentului pe 2006/2007, publicat de Sunday Times.

Averea lui Roman Abramovici, oligarh rus proprietar al clubului de fotbal Chelsea, este estimata la 10,8 miliarde de lire sterline (16,02 miliarde de euro), cu trei miliarde lire sterline decat anul trecut. Averea lui Abramovici era evaluata, in 2005, la 7,5 miliarde de lire sterline (11,12 miliarde de euro).

In ciuda cresterii averii sale, Abramovici ramane pe locul doi al podiumului celor mai bogati oameni de afaceri din Marea Britanie. Pe primul loc al podiumului este indianul siderurgist Lakshmi Mittal, care a rascumparat, anul acesta, grupul european listat la Bursa din Luxemburg, Arcelor, potrivit NewsIn.

Conform clasamentului, averea lui Mittal este evaluata la 13,2 miliarde de lire sterline (19,58 miliarde de euro). Sunday Times realizeaza clasamentul anual pentru cei nascuti in Marea Britanie, pentru cei care traiesc acolo sau pentru cei ale caror venituri provin din tari sau teritorii care depind de Marea Britanie.

Averea celor cinci mii de cei mai bogati oameni din Marea Britanie a crescut cu 18,4%, in decurs de un an, la 406 miliarde de lire sterline (602,285 miliarde de euro), comparativ cu suma de 343 de miliarde lire sterline (508,82 miliarde de euro), atinsa in 2005. Conditia de acces in categoria celor mai bogati oameni din Marea Britanie este o avere minima de 5,5 milioane de lire sterline (8,15 milioane de euro).

Cel mai tanar membru al clasamentului este Daniel Radcliffe, actorul din rolul lui Harry Potter. Averea lui Daniel Radcliffe, in varsta de 17 ani, se cifreaza la 14 milioane de lire sterline (20,76 milioane de euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri