Peste 20,2 de mii de miliarde de dolari vor trebui investite pana in 2030 pentru a veni in intampinarea cererii de energie pe plan mondial, a declarat directorul Agentiei Internationale a Energiei, Claude Mandil.

Oficialul AIE a declarat ca agentia a majorat cu trei miliarde de dolari estimarile privind suma ce va trebui investita motivand cresterea costurilor. "Dupa anul 2010, investitiile vor reprezenta principalul impuls" in ceea ce priveste determinarea perioadei in care preturile la energie se vor mentine la nivele ridicate, a declarat Mandil pentru participatii la conferinta Deloitte Oil & Gas din Houston.

"Va fi suma totala a investitiilor de ajuns?", a intrebat acesta, subliniind faptul ca peste jumatate din suma de 20,2 mii de miliarde de dolari, aproximativ 11,3 mii de miliarde de dolari va fi necesara pentru extinderea retelei de productie de electricitate pentru a veni in intampinarea cererii globale, informeaza NewsIn. In ceea ce priveste sectorul petrolier, pentru a veni in intampinarea cererii globale, Mandil estimeaza ca sunt necesare investitii de 4,3 mii de miliarde de dolari, sau 21% din suma totala in timp ce pentru sectorul gazelor naturale este nevoie de investitii de 3,9 mii de miliarde de dolari, in special in ceea ce priveste explorarea si productia.

Pentru productia de carbune AIE estimeaza ca vor fi necesar investitii de 600 de milioane de dolari. "Sectgorul energetic necesita investitii substantiale, care nu sunt sigur ca vor veni", a incheiat Mandil.