Ministrul adjunct de finante al Japoniei, Hiroshi Watanabe, a spus, joi, ca economia Japoniei, in ciuda indicatorilor slabi, nu scade sub estimari sale, relateaza Reuters.

"Nu cred ca economia Japoniei este neaparat slabita. Rezultatele economice fluctueaza lunar, iar pietele se misca zilnic pe baza acestor date", a declarat Watanabe, citat de Reuters.

"Nu cred ca economia nu scade sub asteptarile mele. Japonia este in procesul de creare a unei baze solide, in contextul tendintei de recuperare", a spus Watanabe.

"Cred ca fiecare piata, obligatiunile, actiunile si pietele monetare ar trebui sa se miste in conformitate cu conditiile economice", a adaugat Watanabe.

Watanabe a spus, in noiembrie, ca nu se astepta la scaderea ulterioara a yenului, doar pe baza conditiilor economice japoneze. Din noiembrie, yenul a castigat teren in raport cu dolarul.

Watanabe a mai spus, joi, ca se asteapta ca Banca Japoniei sa ia masurile adecvate de politica monetara, pe baza monitorizarii rezultatelor economice, inclusiv rezultatele de crestere revizuite pentru perioada iulie-septembrie, care vor fi publicate vineri si a sondajului trimestrial al Bancii Centrale a Japoniei, care urmeaza sa fie publicat la 15 decembrie.

Pietele financiare asteapta cu nerabdare orice indicii despre momentul in care se va produce urmatoarea majorare a ratei dobanzii la Banca Centrala a Japoniei. Majoritatea traderilor se asteapta ca Banca Centrala a Japoniei sa mareasca rata dobanzii pana in martie. Unele voci sustin chiar ca miscarea s-ar putea produce, la intalnirea boradului bancii centrale, programata pentru 18-19 decembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri