Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a creat un grup de lucru care va analiza problema introducerii unui sistem de asigurari pentru toti jucatorii care sunt convocati, de la cluburile unde activeaza, la echipele nationale reprezentative, a anuntat publicatia britanica Sportinglife.
Problema asigurarii jucatorilor de club pentru cazurile de accidentari survenite cu ocazia actiunilor echipelor nationale de fotbal este unul dintre cele mai sensibile subiecte de disputa intre forul mondial al fotbalului si G-14, grupul celor mai importante cluburi de fotbal europene, constituit in anul 2000, la Madrid, si ai carui membri fondatori sunt cluburile AC Milan, Ajax Amsterdam, Borussia Dortmund, FC Barcelona, Bayern Munchen, Internazionale Milano, Porto, Juventus Torino, FC Liverpool, Manchester United, Olympique Marseille, Paris Saint-Germain, PSV Eindhoven si Real Madrid. Ulterior, in anul 2002, s-au mai alaturat G-14 cluburile Arsenal Londra, Bayer Leverkusen, Olympique Lyon si Valencia.

Grupul a fost infiintat, in primul rand, pentru a proteja interesele de marketing ale cluburilor in problema drepturilor de televizare a meciurilor din principala competitie fotbalistica europeana, Liga Campionilor.

"Proiectul se afla, inca, intr-un stadiu incipient. Am pus deja la punct un sistem de asigurare a jucatorilor care participa la Cupa Mondiala si vom analiza in ce masura ar fi posibil sa extindem acest sistem pentru toate actiunile echipelor nationale", a declarat, joi, citat de Sportinglife, purtatorul de cuvant al FIFA, Andreas Herren, la finalul unei sedinte a comitetului executiv al FIFA, desfasurata la Zurich.

"Prin organizarea acestui grup de lucru, FIFA incearca sa rezolve o problema care a constituit un motiv de conflict intre cluburile de fotbal si federatiile nationale din Europa. Am inteles ca au avut loc, deja, o serie de intalniri pe aceasta tema, intre presedintele FIFA, Sepp Blatter si conducatorul G-14, David Dein si ca rezultatele discutiilor au fost pozitive", a adaugat purtatorul de cuvant al FIFA.

"Cu toate acestea, se stie ca, in trecut, Sepp Blatter si-a manifestat in mai multe randuri antipatia pentru grupul G-14, iar anul acesta s-a declarat iritat de actiunile si atitudinea cluburilor membre ale grupului", a comentat Sportinglife.

Potrivit Sportinglife, presedintele G-14, care este, totodata, vicepresedintele clubului Arsenal Londra, s-a declarat, recent, optimist in legatura cu rezolvarea cat mai rapida a problemei compensatiilor pe care cluburile de fotbal ar trebui sa le primeasca pentru accidentarea jucatorilor convocati la loturile nationale si a spus ca spera sa stabileasca "punti de comunicare" cu FIFA si UEFA.

Cluburile membre ale G-14 sprijina, in acest moment, actiunea clubului belgian Charleroi, care a dat in judecata FIFA, la Curtea Europeana de Justitie, dupa ce unul dintre jucatorii clubului, Abdelmajid Oulmers, a suferit o accidentare grava, jucand pentru echipa nationala a tarii sale de origine, Maroc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri