Aurul a scazut la cea mai joasa valoare din ultimele doua saptamani, deoarece petrolul mai ieftin si recuperarea dolarului dupa descresterea anterioara au determinat investitorii sa isi marcheze profitul, sustin dealerii, citati de Reuters.

Argintul a scazut la cea mai slaba cotatie de mai mult de o saptamana, in timp ce cursul platinei si-a revenit partial, dupa ce atinsese cel mai scazut nivel din ultimele cinci saptamani, informeaza NewsIn. "Aurul se calibreaza in functie de evolutia dolarului american", a spus Matthew Turner, analist pentru metale pretioase la Virtual Metals. "Sentimentul este pozitiv, dar in absenta unei slabiri si mai accentuate a dolarului, ar fi destul de greu pentru aur sa revina la cotatia de 700 dolari/uncia", a adaugat Turner.

Aurul scazuse cu aproape 2%, la cea mai mica valoare din 22 noiembrie, de 625,50/627, comparativ cu 630,60/632,10 dolari/uncia, miercuri seara, pe piata new-yorkeza. Aurul urcase la valoarea maxima din 16 saptamani, de 649,50 dolari/uncia, la sfarsitul saptamanii trecute, sub nivelul de rezistenta de 650 de dolari. Aurul atinsese valoarea maxima de 730 dolari, in mai.

BCE a urcat, joi, ratele principale ale dobanzii de politica monetara, conform asteptarilor, cu 25 de puncte de baza, la 3,5%.

Aurul se misca adesea in directia opusa dolarului. "De pretul petrolului si de dolar depind multe. Daca, indiferent de motiv, pretul petrolului si pretul dolarului furnizeaza o sustinere foarte puternica, atunci ar putea sa nu fie prea multe vanzari", a spus seful serviciului de marketing pentru metale pretioase al companiei germane Heraeus, Wolfgang Wrzesniok-Rossbach.

"Piata va ramane volatila. Pana la Craciun, nu cred ca volatilitatea va disparea", a spus Wrzesniok-Rossbach. Petrolul a fost tranzactionat sub 62 de dolari/baril.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri