Decizia Bancii Central Europene de majorarea a ratelor dobanzii de politica monetara la 3,5% nu este cea mai buna politica pentru Portugalia, dar nu e nevoie nici sa dramatizam impactul acesteia, a spus la finalul saptamanii trecute ministrul portughez de finante, Teixeira dos Santos, citat de Reuters.

Fernando Teixeira dos Santos a spus jurnalistilor, ca economia Portugaliei va atinge, cu toate acestea, previziunile de crestere pentru 2006 ale guvernului socialist, de 1,4%, dupa marirea accelerata a produsului intern brut (PIB) la 1,5%, in al treilea trimestru 2006.

"Pe fond de crestere economica joasa si de eforturi de scadere a deficitului bugetar portughez, decizia BCE nu este cea mai buna combinatie de politici pentru noi", a spus potrivit NewsIn ministrul portughez de finante, la o ceremonie guvernamentala.

"Nu voi dramatiza situatia si cred ca trebuie sa privim ultimele decizii de politica monetara cu incredere, sa continuam politica de consolidare bugetara si sa avem incredere in agentii economici", a spus Teixeira dos Santos.

Ministrul protughez de finante a adaugat ca spera ca recenta revenire economica a tarii sale sa determine agentiile de evaluare sa creasca ratingul pentru Portugalia, ceea ce ar conduce la prime mai reduse de finante externe si la compensarea ratelor majorate ale dobanzii.

BCE a urcat joi ratele dobanzii de politica monetara si ar fi declarat ca ratele sunt inca de acomodare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri