Un tribunal italian a condamnat joi la inchisoare principalii responsabili, a trei mari companii, Piaggo, Banca PopolareItaliana si Capitalia, gasiti vinovati de aplicarea unor tactici de \"faliment preferential\", a anuntat o sursa judecatoreasca

Aceste tactici au fost aplicate in cazul grupului imobiliar si hotelier Italcase-Bagaglino, grav afectat din punct de vedere financiar. Exista posibilitatea ca persoanele acuzate sa nu intre in inchisoare, facand apel la aceasta decizie.

Procurorii au precizat ca bancile, ce intentionau sa obtina proprietatile in cauza ca si garantie, au oferit imprumuturi financiare in ciuda faptului ca problemele grupului in cauza era clare, firma Italcase-Bagaglino fiind aproape de colaps financiar la sfarsitul anilor 1990.

Presedintele Capitalia, Cesare Geronzi, a primit o sentinta de un an si patru luni de inchisoare in timp ce presedintele grupului bancar Banca PopolareItaliana, Divo Gronchi, a primit o pedeapsa de un an si opt luni, potrivit NewsIn.

Presedintele grupului producator de scutere Piaggio, Robero Colaninno, a primit o sentinta de patru ani si o luna de inchisoare. in perioada in cauza, acesta facea parte din consiliul de administratie al unei banci incriminate, Banca Agricola Mantovana.

Acest caz reprezinta o lovitura puternica aplicata sectorului bancar italian, care a fost implicat in scandalurile generate de falimentul grupului alimentar Cirio din anul 2002 si al grupului de produse lactate Parmalat in 2003.

Decizia de joi reprezinta o noua problema pentru Geronzi, care este implicat momentan in mai multe proceduri legale, printre care si una legata de grupul Parmalat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si