Actiunile bancii Barclays s-au apreciat vineri cu1,8%, pentru a doua zi consecutiva, datorita speculatiilor ca Bank of America i-ar putea face o oferta de preluare bancii britanice, un influent analist estimand ca achizitia ar fi una foarte profitabila, informeaza NewsIn. "Credem ca Bank of America este foarte interesata de achizitionarea Barclays", au estimat reprezentantii Merrill Lynch, intr-un raport de analiza.

Preluarea ar ajuta Bank of America, a doua banca mondiala, sa-si atinga scopul de a deveni lider global pe piata bancara comerciala si de investitii, potrivit raportului Merrill Lynch.

Actiunile Barclays s-au apreciat cu 1,8%, pana la 720 de pence pe unitate, dupa ce crescusera chiar pana la 724 de pence, cel mai ridicat nivel atins in sapte saptamani si cu aproape opt pence sub cotatia record atinsa in luna octombrie a acestui an.

Speculatiile au fost sustinute de tranzactionarea unui volum urias, de 50 de milioane de actiuni, dupa ce, joi, au fost vandute 84 de milioane de actiuni, de trei ori mai mult decat media zilnica de 28 de milioane de actiuni ale Barclays.

Banca britanica are o valoare de piata de peste 46 de miliarde de lire (90,2 miliarde de dolari). Reprezentantii Barclays au refuzat sa comenteze zvonurile, spunand ca nu au avut loc discutii in acest sens, insa presdintele acesteia, Matt Barrett, a vandut, joi, 2,3 milioane de actiuni.

Barclays i-ar aduce bancii americane o reprezentare internationala extinsa in sectorul bancar de investitii orientat pe venituri fixe, deoarece liderul pietei britanice pentru carti de credit urmeaza sa fuzioneze cu propria filiala britanica pentru carduri.

Barclays este o mare banca de retail si operatiuni comerciale pe piata din Marea Britanie, cu posibilitati de imbunatatire a eficientei, cu cel mai bine cotat management al capitalului si cu cea mai apreciata afacere pentru fondurile de tranzactionare in valuta la nivel global, se mai preciza in nota Merrill Lynch.

Potrivit datelor oferite de Reuters, actiunile Barclays se tranzactioneaza la un nivel de aproape zece ori mai mic decat cel al veniturilor estimate pentru anul viitor, in comparatie cu nivelul de 11 ori mai mic al sectorului bancar european, luat in totalitate.

Merrill a mai estimat ca Bank of America "ar putea plati o prima de 25-30% pentru preluarea Barclays si sa transforme, totusi, intelegerea intr-una creatoare de valoare suplimentara pentru raportul intre venituri si actiunile in circulatie, dupa finalizarea fuziunii".

Directorul executiv al Bank of America, Kenneth Lewis, a declarat ca Europa ar putea oferi cele mai bune posibilitati de crestere in afara Statelor Unite. Cu toate acestea, Lewis a declarat ca nu doreste alte preluari si a refuzat sa comenteze zvonurile potrivit carora Barclays ar fi o astfel de tinta.

Dealerii sustin ca banca spaniola BBVA, a doua ca marime din acest stat, ar fi interesata, de asemenea, de Barclays.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri