''Generatiile noastre sunt pe cale sa lase tinerilor o lume dezbinata de conflicte si razboaie, o lume devorata de egoism, in care tinerii, copiii, bolnavii, varstnicii sunt marginalizati'' si-a exprimat regretul suveranul pontif.

Liderul celor 1,3 miliarde de catolici din lumea intreaga a prezidat ceremonia din Vinerea Mare intr-o atitudine de reculegere, cu ochii inchisi, asezat pe un baldachin rosu pe o platforma in fata Colosseumului iluminat.

Adunati in jurul imensului amfiteatru, dupa ce au trecut prin controalele stricte de securitate, 20.000 de credinciosi, cei mai multi cu o lumanare in mana, au urmarit intr-o tacere absoluta ceremonia nocturna a Drumului Crucii.

Liderul organizatiei catolice Caritas din Siria, insotit de sotie si cei trei copii, a purtat crucea pe parcursul uneia dintre cele 14 etape traditionale ale traseului. ''Purtam cu noi toata suferinta poporului, copiilor, tatilor si mamelor tarii noastre'', a marturisit sirianul Riad Sargi, inainte de ceremonie.

Un sat din Italia a prins...
Citeste si: Peste 58.000 de soferi au depasit viteza intr-un orasel italian

Ministrul de Interne italian, Marco Minniti, a confirmat in aceasta saptamana riscul ridicat de comitere a unor atentate teroriste in Italia, iar aproximativ 10.000 de politisti au fost trimisi pe strazile Romei pentru a asigura siguranta cetatenilor.

In ciuda masurilor de precautie, un camion de 12 metri cu placute de inmatriculare din Turcia, al carui sofer se ratacise, a putut circula in zona de securitate din centrul orasului, in imediata apropiere a institutiilor politice din capitala italiana, precizeaza AFP.

Cinci persoane au fost arestate joi in Italia in cadrul unei operatiuni antiteroriste conceputa impotriva apropiatilor lui Anis Amri, tunisianul care a comis un atac terorist cu un camion intr-un targ de Craciun la Berlin pe 19 decembrie 2016, in urma caruia au murit 12 oameni si alte 100 de persoane au fost ranite.

Politia italiana a arestat, de asemenea, miercuri si vineri doi tineri radicalizati, de origine marocana; asupra unuia dintre acestia au fost gasite instructiuni pentru instalarea unei bombe la bordul unui camion.

Italia anunta un decret...
Citeste si: Italia, decret anti-Netflix pentru a proteja cinematografele italiene

Sursa foto: Drop of Light/Shutterstock