Germania este dispusa sa se angajeze in dialog cu Rusia in pofida conflictului din jurul presupusului atac cu arme chimice impotriva unui fost spion rus in Marea Britanie, care a dus la expulzari reciproce de diplomati de catre Moscova si capitalele vestice, relateaza agentia germana de presa dpa, conform Agerpres.

Seful diplomatiei germane, Heiko Maas, a spus ca, fara indoiala, s-a pierdut multa incredere din cauza actiunilor Rusiei in ultimii ani. "In acelasi timp, avem nevoie de Rusia ca partener, de exemplu pentru a ne ajuta la solutionarea unor conflicte regionale, pentru dezarmare si ca pilon important al ordinii multilaterale'', a adaugat el, in comentarii publicate in ziarul Bild am Sonntag.

"Deci suntem deschisi la dialog din aceste motive si speram sa reconstruim increderea pas cu pas daca si Rusia este dispusa sa faca acest lucru", a subliniat ministrul, membru al Partidului Social Democrat (SPD), care este impartit cu privire la cat de dura sa fie pozitia fata de Rusia, remarca Reuters.

Unii social-democrati au cerut "marea coalitie" a partidului lor cu conservatorii cancelarei Angela Merkel pentru a se asigura ca nu incepe un nou Razboi Rece, iar grupurile de afaceri sunt si ele ingrijorate.

Germania se bazeaza pe Rusia pentru aproximativ o treime din gaze naturale pe care le utilizeaza si, inainte ca statele occidentale sa impuna sanctiuni Rusiei pentru rolul sau in criza din Ucraina, cea mai mare economie a Europei a exportat in Rusia bunuri in valoare de aproximativ 38 de miliarde de euro.

Autoritatile britanice au acuzat Rusia de otravirea in Marea Britanie a unui fost agent dublu si a fiicei sale cu un o substanta neurotoxica dezvoltata de rusi, identificata ca Noviciok. Se crede ca toxina a fost plasata pe usa de la intrare in locuinta familiei.

Atacul a provocat o confruntare diplomatica intre Marea Britanie si Rusia, ambele tari expulzand 23 de diplomati. Un total de 25 de tari occidentale, precum si NATO, au expulzat mai mult de 140 de diplomati rusi, iar Rusia a dispus masuri in oglinda.

Sursa foto: Shutterstock / Pop Paul-Catalin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri