Comisia Europeana a anuntat ca datele personale a 2,7 de milioane de utilizatori Facebook din Uniunea Europeana au fost accesate ilegal de compania de consultanta britanica Cambridge Analytica, scrie Ziare.com.

Facebook ne-a confirmat ca datele a pana la 2,7 milioane de europeni - ori, mai precis, ale persoanelor din UE - probabil au fost accesate inadecvat de compania Cambridge Analytica", a declarat vineri Christian Wigand, un purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Este prima data cand sunt anuntate cifre privind utilizatorii afectati la nivelul Uniunii Europene. Anterior, presa relatase ca Facebook confirmase accesarea datelor a 309.815 utilizatori din Germania si a 214.123 de utilizatori din Italia.

Facebook a prezentat cifra de 2,7 milioane de utilizatori afectati la nivelul UE intr-o scrisoare trimisa joi seara, acesta fiind un raspuns la o solicitare formulata de Vera Jourova, comisarul european pentru Justitie, Consumatori si Egalitate de Gen, informeaza publicatia EUObserver.

In scrisoare, compania americana Facebook a prezentat masurile pentru imbunatatirea sigurantei datelor.

"Vom analiza scrisoarea detaliat, dar deja este clar ca vor fi necesare discutii suplimentare cu Facebook pe tema modificarilor care vor fi implementate, mai ales in contextul noilor reglementari europene privind protectia datelor personale si pe fondul tematicii referitoare la procesul democratic", a precizat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene.

Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, probabil au fost accesate ilegal de compania de consultanta britanica Cambridge Analytica, a anuntat miercuri reteaua de socializare online.

Potrivit BBC, Facebook spune ca cei mai multi dintre acesti utilizatori sunt din Statele Unite.

"In total, credem ca datele din profilurile Facebook a 87 de milioane de persoane - majoritatea din SUA - probabil au fost accesate ilegal de firma Cambridge Analytica", a comunicat miercuri seara Mike Schroepfer, directorul tehnic al Facebook.

Sursa foto: Chinnapong_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri