Comisia Europeana a anuntat ca datele personale a 2,7 de milioane de utilizatori Facebook din Uniunea Europeana au fost accesate ilegal de compania de consultanta britanica Cambridge Analytica, scrie Ziare.com.

Facebook ne-a confirmat ca datele a pana la 2,7 milioane de europeni - ori, mai precis, ale persoanelor din UE - probabil au fost accesate inadecvat de compania Cambridge Analytica", a declarat vineri Christian Wigand, un purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Este prima data cand sunt anuntate cifre privind utilizatorii afectati la nivelul Uniunii Europene. Anterior, presa relatase ca Facebook confirmase accesarea datelor a 309.815 utilizatori din Germania si a 214.123 de utilizatori din Italia.

Facebook a prezentat cifra de 2,7 milioane de utilizatori afectati la nivelul UE intr-o scrisoare trimisa joi seara, acesta fiind un raspuns la o solicitare formulata de Vera Jourova, comisarul european pentru Justitie, Consumatori si Egalitate de Gen, informeaza publicatia EUObserver.

In scrisoare, compania americana Facebook a prezentat masurile pentru imbunatatirea sigurantei datelor.

Doar 10% dintre persoane...
Citeste si: Doar 10% dintre persoane inteleg cum functioneaza criptomonedele

"Vom analiza scrisoarea detaliat, dar deja este clar ca vor fi necesare discutii suplimentare cu Facebook pe tema modificarilor care vor fi implementate, mai ales in contextul noilor reglementari europene privind protectia datelor personale si pe fondul tematicii referitoare la procesul democratic", a precizat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene.

Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, probabil au fost accesate ilegal de compania de consultanta britanica Cambridge Analytica, a anuntat miercuri reteaua de socializare online.

Potrivit BBC, Facebook spune ca cei mai multi dintre acesti utilizatori sunt din Statele Unite.

"In total, credem ca datele din profilurile Facebook a 87 de milioane de persoane - majoritatea din SUA - probabil au fost accesate ilegal de firma Cambridge Analytica", a comunicat miercuri seara Mike Schroepfer, directorul tehnic al Facebook.

Dacian Ciolos a fost ales...
Citeste si: Dacian Ciolos este noul presedinte al Renew Europe

Sursa foto: Chinnapong_Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Tendinte in digital in 2019 & key topics din 2018