Mark Zuckerberg, patronul Facebook, a ajuns marti in fata parlamentarilor americani, unde a raspuns despre diversele probleme care afecteaza cunoscuta retea de socializare in timpul unei audieri care a durat cinci ore, lasand insa si cateva subiecte fara raspuns, scrie Agerpres.

Mark Zuckerberg a facut fata numeroaselor intrebari venite din partea senatorilor care i-au cerut lamuriri despre felul in care gestioneaza abuzurile survenite in utilizarea platformei, problema protectiei datelor personale sau manipularea politica a datelor.

"A fost greseala mea"

In timpul audierilor, magnatul si-a prezentat din nou scuze pentru faptul ca nu a inteles la timp maniera in care Facebook poate fi deturnata de la scopurile sale initiale: ''A fost greseala mea. Imi pare rau''. Acesta a adaugat ca va face schimbarile necesare limitarii utilizarii abuzive, insa "va fi nevoie de timp".

Zuckerberg a raspuns detaliat la majoritatea intrebarilor, in mai multe reprize, insa a dat si cateva semne de neintelegere sau de nerabdare in fata parlamentarilor dintre care unii pareau ca nu stapanesc foarte bine chestiunile tehnologice puse in dezbatere.

Fondatorul Facebook a afirmat ca reteaua sociala este ''un loc sigur'', in ciuda tuturor cazurilor dovedite de manipulare si deturnare de date personale ale utilizatorilor, ca in cazul scandalului Cambridge Analytica. CEO-ul Facebook a explicat de asemenea ca lupta impotriva manipularii politice este dificila, facand referire la un fel de ''cursa a inarmarii'' impotriva ''celor din Rusia care se ocupa cu exploatarea sistemelor noastre''.

''Unul dintre cele mai mari regrete ale mele este ca nu am identificat mai rapid ingerintele straine in campania electorala prin intermediul retelei'', a explicat Zuckerberg.

Nu se opune unei forme de "reglementare"

Ca si cu alte ocazii, patronul Facebook a lasat sa se inteleaga ca nu se opune unei forme de ''reglementare'' a companiilor care activeaza in domeniul internetului, daca ''aceasta este realizata corect''. In plus, a dat de asemenea asigurari ca reteaua, care numara peste doua miliarde de utilizatori, nu este un ''monopol''. Cu toate acestea, nu a putut numi vreun concurent al Facebook.

Multi parlamentari si-au exprimat insa ''scepticismul'' in fata raspunsurilor lui Zuckerberg care, la multe dintre intrebari a raspuns cu ''nu stiu'', in fata numerosilor senatori si jurnalisti care au asistat la audieri.

''In timpul acestei audieri (...) vi s-au pus mai multe intrebari cruciale la care nu ati avut raspuns'', a comentat senatoarea Kamala Harris.

Vizibil obosit de tirul de intrebari, Zuckerberg s-a straduit sa argumenteze de ce reteaua nu a suspendat inca din 2015 contul Cambridge Analytica, de ce nu a anuntat institutiile responsabile sau utilizatorii ale caror date au fost deturnate.

''Am fi putut sa-l suspendam'' in 2015, ''am facut o greseala'', a spus acesta, adaugand ca era sigur in momentul respectiv ca subiectul inchis din moment ce companie le daduse asigurari ca datele au fost sterse. ''Nu ar fi trebuit sa ne multumim cu acest raspuns'', a recunoscut Zuckerberg

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri