Statele Unite, Franta si Marea Britanie au atacat noaptea trecuta - 04:00 ora Romaniei - mai multe pozitii din Siria cu lovituri de precizie menite sa distruga arsenalul de arme chimice. Coalitia a lansat peste 100 de rachete asupra Siriei, dar Rusia spune ca ''un numar semnificativ'' dintre ele au fost interceptate de fortele siriene, conform AFP.

"Peste 100 de rachete de croaziera si rachete aer-sol au fost lansate de Statele Unite, Marea Britanie si Franta de pe mare si din aer asupra unor obiective siriene militare si civile", a precizat ministerul intr-un comunicat citat de agentia oficiala de presa RIA Novosti, citat de Agerpres.

"Un numar semnificativ" dintre aceste rachete au fost doborate de apararea aeriana siriana, a adaugat Ministerul Apararii rus.

Statele Unite au lansat in noaptea de vineri spre sambata, impreuna cu Marea Britanie si Franta, atacuri asupra unor obiective in Siria, sustinand ca au atacat in special unitati de productie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Aceasta operatiune comuna a avut loc la o saptamana dupa anuntul privind un atac chimic la Douma, in apropiere de Damasc, atribuit de Occident fortelor guvernamentale. Atacul chimic ar fi facut peste 40 de morti.

Rusia spune ca nu a interceptat rachetele americane

Rusia nu si-a folosit sistemele de aparare antiaeriana din Siria pentru a contracara atacurile occidentale asupra unor instalatii ale regimului de la Damasc, a transmis sambata Ministerul Apararii de la Moscova, potrivit AFP.

"Sistemele de aparare antiaeriana ruse care se afla pe teritoriul sirian nu au fost folosite pentru a contracara atacurile cu rachete" desfasurate de SUA, Franta si Marea Britanie, a transmis Ministerul Apararii, citat de agentiile ruse de presa.

Siria: majoritatea rachetelor lansate de occidentali, doborate

Armata siriana a confirmat sambata ca unele dintre posturile sale au fost lovite de cele peste 100 de rachete lansate in cursul noptii de fortele americane, britanice si franceze, relateaza dpa.

Intr-un comunicat citat la televiziunea de stat de un general, armata siriana a precizat ca un centru de cercetare din Barzeh, in nord-estul Damascului, a fost avariat. In comunicat se mai mentioneaza, totusi, ca fortele de aparare siriene au reusit sa doboare majoritatea rachetelor, contracarand atacul cu "mare eficienta".

Armata siriana a mai precizat ca unele rachete si-au ratat tintele si au lovit o baza militara in apropiere de Homs, ranind trei civili. In acelasi timp, presedintia siriana a postat un scurt video care il arata pe presedintele Bashar al-Assad venind la birou, potrivit Reuters.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri