Ministerul Afacerilor Externe si Guvernul Romaniei au reactionat la atacul armat condus de SUA, Franta si Marea Britanie impotriva Siriei, condamnand in comunicatele transmise utilizarea armelor chimice si reiterand sprijinul si solidaritatea fata de partenerii strategici ai Romaniei.

Ministerul Afacerilor Externe condamna din nou in mod ferm utilizarea armelor chimice in orice circumstante, in orice imprejurare, comiterea unor asemenea acte neavand nicio justificare, si pledeaza pentru tragerea la raspundere, in urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act, scrie Agerpres.

"Rapoartele ingrijoratoare privind un atac cu arme chimice la 7 aprilie 2018, impotriva populatiei din localitatea Douma din Siria, trebuie investigate de urgenta, de o maniera independenta si impartiala. Ministerul Afacerilor Externe pledeaza pentru tragerea la raspundere, in urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act", informeaza, sambata, un comunicat MAE.

Potrivi sursei citate, actiunea intreprinsa de SUA, Marea Britanie si Franta, pe 14 aprilie, e o reactie ferma la atrocitatile soldate cu numeroase victime in randul populatiei civile din Douma.

"Romania este solidara cu aliatii si partenerii sai strategici. Ministerul Afacerilor Externe reafirma necesitatea solutionarii conflictului din Siria, care a provocat suferinta populatiei siriene. Considera, de asemenea, esential ca toate partile implicate in dosarul sirian sa continue sa sprijine activ demersurile ONU destinate incheierii acestei crize, pe baza rezolutiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, in special a Rezolutiei 2254/2015 si a Comunicatului de la Geneva (2012)", se mai arata in comunicatul MAE.

In comunicat transmis de Guvern, se arata ca "Romania sustine si este solidara cu actiunea ferma de raspuns a SUA, Marea Britanie si Franta in Siria, ca urmare a atacului chimic din 7 aprilie:.

"Guvernul Romaniei reitereaza condamnarea atacului chimic din 7 aprilie 2018, soldat cu victime in randul populatiei civile, in termenii cei mai categorici. Romania sustine si este solidara cu actiunea ferma de raspuns a SUA, Marea Britanie si Franta in Siria, ca urmare a atacului chimic si reitereaza sprijinul ferm pentru orice efort al comunitatii internationale destinat incetarii conflictului din Siria", se precizeaza in comunicatul Guvernului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri