Ministerul Afacerilor Externe si Guvernul Romaniei au reactionat la atacul armat condus de SUA, Franta si Marea Britanie impotriva Siriei, condamnand in comunicatele transmise utilizarea armelor chimice si reiterand sprijinul si solidaritatea fata de partenerii strategici ai Romaniei.

Ministerul Afacerilor Externe condamna din nou in mod ferm utilizarea armelor chimice in orice circumstante, in orice imprejurare, comiterea unor asemenea acte neavand nicio justificare, si pledeaza pentru tragerea la raspundere, in urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act, scrie Agerpres.

"Rapoartele ingrijoratoare privind un atac cu arme chimice la 7 aprilie 2018, impotriva populatiei din localitatea Douma din Siria, trebuie investigate de urgenta, de o maniera independenta si impartiala. Ministerul Afacerilor Externe pledeaza pentru tragerea la raspundere, in urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act", informeaza, sambata, un comunicat MAE.

Potrivi sursei citate, actiunea intreprinsa de SUA, Marea Britanie si Franta, pe 14 aprilie, e o reactie ferma la atrocitatile soldate cu numeroase victime in randul populatiei civile din Douma.

"Romania este solidara cu aliatii si partenerii sai strategici. Ministerul Afacerilor Externe reafirma necesitatea solutionarii conflictului din Siria, care a provocat suferinta populatiei siriene. Considera, de asemenea, esential ca toate partile implicate in dosarul sirian sa continue sa sprijine activ demersurile ONU destinate incheierii acestei crize, pe baza rezolutiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, in special a Rezolutiei 2254/2015 si a Comunicatului de la Geneva (2012)", se mai arata in comunicatul MAE.

Citeste si:
SUA investeste 1 mld dolari in tarile Initiativei Celor Trei Mari
SUA investeste 1 miliard de...

In comunicat transmis de Guvern, se arata ca "Romania sustine si este solidara cu actiunea ferma de raspuns a SUA, Marea Britanie si Franta in Siria, ca urmare a atacului chimic din 7 aprilie:.

"Guvernul Romaniei reitereaza condamnarea atacului chimic din 7 aprilie 2018, soldat cu victime in randul populatiei civile, in termenii cei mai categorici. Romania sustine si este solidara cu actiunea ferma de raspuns a SUA, Marea Britanie si Franta in Siria, ca urmare a atacului chimic si reitereaza sprijinul ferm pentru orice efort al comunitatii internationale destinat incetarii conflictului din Siria", se precizeaza in comunicatul Guvernului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Emigrari: Peste 10.000 de tineri au plecat din Romania in 2018
Setari Cookie-uri