Numarul doi al executivului cubanez, Miguel Diaz-Canel, a fost ales joi presedinte al Cubei, in locul lui Raul Castro, punandu-se astfel capat celor sase decenii de putere exclusiva a fratilor Castro, relateaza Agerpres.

Desemnat miercuri unic candidat, Miguel Diaz-Canel, in varsta de 57 de ani, a fost ales fara surpriza de catre deputati pentru un mandat de cinci ani in fruntea tarii, 'cu 603 de voturi din 604 posibile, sau 99,83% din voturi', a anuntat in fata Adunarii presedintele Comisiei nationale electorale, Alina Balseiro, confirmand o informatie aparuta mai devreme in mass-media de stat.

Numarul doi al regimului din 2013, Miguel Diaz-Canel este un om al sistemului care a fost pregatit sa isi asume cele mai inalte functii. El reprezinta frecvent guvernul in strainatate, iar aparitiile sale in media sunt din ce in ce mai dese.

Avocat al dezvoltarii internetului pe insula, el a stiut sa-si prezinte o imagine de modernitate, ramanand laconic in declaratii. De asemenea, el s-a aratat intransigent fata de disidenta cubaneza sau de diplomatii prea dispusi sa critice regimul.

Pentru prima data dupa decenii, presedintele nu mai este un participant la Revolutia din 1959, nu va mai purta uniforma de culoare verde masliniu si nu va conduce Partidul Comunist Cubanez.

Functia de prim vicepresedinte, numarul doi de facto al regimului, este ocupata de Salvador Valdes Mesa, 72 de ani, un sindicalist si important membru al Partidului Comunist, a anuntat Balseiro, confirmand de asemenea ca Consiliul de Stat, organul executiv suprem, va numara, dupa cum era de asteptat, 13 noi membri din totalul acestora de 31.

De la Revolutia din 1959, Cuba a cunoscut numai o singura tranzitie adevarata la conducerea sa, in 2006, cand Fidel Castro, grav bolnav, a predat stafeta fratelui sau mai mic dupa mai mult de 40 de ani de conducere unica

Sursa foto: merc67 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri