Grupul bancar olandez ABN Amro nu elimina posibilitatea unor viitoare achizitii in Italia, in ciuda faptului ca momentan este implicata in dezvoltarea diviziei sale italiene, banca Antonveneta, a declarat grupul olandez.

"Nu excludem viitoare achizitii-surpriza in Italia", a declarat un membru al consiliului de administratie al ABN Amro, Huibert Boumeester, responsabil pentru fuziunile si achizitiile grupului in Italia, potrivit NewsIn.Acesta a precizat ca atentia grupului pe care il reprezinta va fi concentrata pe cresterea economica a bancii Antonveneta, iar eventualele tranzactii de cumparare vor fi evaluate de la caz la caz.

Grupul financiar olandez olandez, care a mentionat ca a finalizat procesul de achizitie al grupului italian cu costuri de restructurare mai mici decat era prevazut initial, are drept obiectiv obtinerea unui profit de aproximativ 500 de milioane de euro (660 milioane de dolari) de pe urma activitatii bancii italiene, cu mult peste suma de 400 de milioane de euro obtinuta in acest an.

Principala banca olandeza, care detine deja 8,6% dintr-o alta banca italiana, Capitalia, a declarat ca a cheltuit 139 de milioane de euro pentru restructurarea grupului Antonveneta, mai putin decat nivelul prevazut initial, de 200 de milioane de euro. ABN Amro are drept obiectiv cresterea economica prin extinderea activitatilor sale pe plan international, achizitionand in cursul anului trecut grupul bancar italian Antonveneta pentru suma de peste opt miliarde de euro. Costurile legate de integrarea grupului italian au dezamagit insa pe multi dintre analisti si investitori.

Incepand cu anul 2008, ABN Amro a precizat ca se asteapta la o economie de 178 de milioane de euro din costurile activitatii bancii Antonveneta, prin combinarea unor activitati precum managementul riscului, tehnologia informationala, operatiunile imobiliare si alte sectoare. Veniturile inregistrate de Antonveneta de pe urma activitatii comerciale sunt estimate la 1,1 miliarde de euro in 2008, in timp ce sectorul bancar pentru consumatori ar trebui sa genereze venituri de 1,4 miliarde de euro, a precizat grupul olandez.

Un analist al Rabo Securities, Cor Kluis, a precizat, intr-un raport de analiza, ca grupul ABN Amro va trebui sa faca o alta achizitie in Italia sau Statele Unite ale Americii, ce ar putea fi finantata de vanzarea diviziei sale de credite ipotecare din SUA sau a participatiunii sale de 40% din grupul Saudi Hollandi. Anumite surse au declarat pentru Reuters ca cel putin trei banci au facut oferte pentru achizitionarea acestei participatiuni, care ar valora aproximativ 1,8 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si