Muncitorii imigranti sunt exploatati in Marea Britanie, lucreaza in conditii periculoase, nivelul salarial este scazut, iar slujbele pe care le obtin sunt sub nivelul de calificare, in pofida contributiei pe care o au la economia britanica, avertizeaza TUC, o confederatie sindicala britanica.
Potrivit editiei electronice de luni a cotidianului The Daily Mail, organizatia sindicala a dezvaluit o serie de "povesti de groaza", inclusiv cea a unui barbat portughez si a sotiei sale insarcinate, angajati la o ferma din Lancashire, unde erau nevoiti sa imparta o locuinta cu alte 17 persoane, iar venitul saptamanal ce le ramanea dupa platirea taxelor era de sase lire pe saptamana, informeaza NewsIn.

Un alt caz prezentat de TUC (Trades Unions Congress) este cel al doua femei filipineze angajate la un azil din Norfolk, unde primeau 75 de lire sterline pe saptamana pentru 80 de ore de munca. "Acesta nu este un cosmar din cartile lui Dickens - aceste fapte se petrec acum si aici, in Marea Britanie", va declara adjunctul secretarul general al TUC, Frances O'Grady, la o conferinta din Londra, potrivit discursului difuzat in avans si citat de cotidianul britanic.

"Muncitorii imigranti au o contributie importanta la economia noastra, la serviciile publice si in viata nationala. Unii au o experienta pozitiva lucrand in Marea Britanie, dar multi dintre acestia se confrunta zilnic cu exploatarea, conditii de munca periculoase si obtin slujbe mult sub nivelul lor de calificare", va spune O'Grady. "Aceste probleme sunt agravate adesea de necunoasterea limbii engleze, a drepturilor fundamentale de care se bucura si de prejudecatile publice", va explica O'Grady.

El le va cere sindicatelor sa coopereze pentru combatarea acestor "nedreptati groaznice" cu care se confrunta o parte dintre muncitorii imigranti. "Fie ca sunt din Warrington sau Varsovia, Burnley sau Bucuresti, Lancaster sau Lagos, toti muncitorii trebuie tratati cu respect, trebuie tratati egal si platiti decent. in felul acesta, toata lumea va avea de castigat", potrivit adjunctului secretarului general al TUC.

Organizatia sindicala sustine ca guvernul ar trebui sa introduca un "acord social" intre ministere, angajatori si sindicate, dupa modelul celui introdus recent de guvernul iralndez, pentru respectarea drepturilor de angajare.TUC intentioneaza sa publice anul viitor un ghid pentru muncitorii imigranti care vor veni in Marea Britanie, in care vor oferi o serie de sfaturi in afara domeniului strict la muncii, de pilda despre modul in care acestia se pot inregistra in evidentele unui medic sau ale unui stomatolog sau cum sa deschida un cont bancar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri