Dolarul a atins cel mai scazut nivel inregistrat luni, in raport cu euro, dupa o precedenta intarire, dupa ce fostul sef al Federal Reserve, sistemul de banci centrale americane, Alan Greenspan, a estimat ca urmeaza "cativa ani de slabiciune a dolarului", transmite Reuters preluat de NewsIn.

Euro a atins cel mai ridicat nivel al cotatiei de luni, de 1,3249 dolari, de la o cotatie de 1,3222 fata de dolar, inaintea declaratiei lui Greenspan si se apreciase, la precedenta cotatie a zilei, cu 0,3%, pana la 1,3235, potrivit datelor oferite de Reuters.

Fostul presedinte al Federal Reserve, care a vorbit, prin videoconferinta, de la o intalnire de afaceri din Tel Aviv, a declarat ca ar fi "imprudent sa mentinem totul intr-o singura moneda".

Deficitul comercial al SUA s-a redus cu 8,4% in octombrie

Dolarul s-a aflat sub presiune in timpul ultimelor saptamani, deoarece rezultatele economice americane au sugerat ca economia americana si-ar putea incetini ritmul, pentru ca Federal Reserve sa scada ratele dobanzii la inceputul lui 2007 si, partial, din cauza orientarii, de catre banca centrala si catre alte monede.

Deficitul comercial al Statelor Unite ale Americii (SUA) s-a redus, in octombrie, cel mai mult in aproape cinci ani, pe baza scaderii preturilor petrolului a doua luna consecutiv si a atingerii unui nou record al exporturilor, arata Departamentul Comertului din SUA, citat de Reuters
Balanta comerciala s-a ingustat surprinzator in octombrie, cu 8,4%, la valoarea de 58,9 miliarde de dolari, de la estimarea revizuita de 64,3 miliarde de dolari din septembrie. Analistii intervievati inainte de prezentarea rezultatelor raportului se asteptau la o reducere mai modesta, la aproximativ 63 de miliarde de dolari.

Declinul lunar al deficitului balantei comerciale a fost cel mai mare inregistrat din decembrie 2001, cand deficitul s-a contractat cu 1,2%. Deficitul comercial al lunii octombrie s-a situat la cel mai mic nivel, din august 2005, cand a totalizat sub 60 de miliarde de dolari.

Deficitul comercial mai mic decat indicau asteptarile a antrenat usor dolarul pe piata americana. Dolarul se depreciase anterior pe baza ingrijorarilor legate de deficitul comercial si de cel bugetar al SUA si a previziunilor limitate pentru noi majorari ale ratei dobanzii de politica monetara in 2007.

"Rezultatele sunt mai bune decat ne-am asteptat pentru dolar. Vedem, in sfarsit, efecte pozitive asupra deficitului si vedem un castig pe baza componentei petroliere", a spus potrivit NewsIn, Boris Schlossberg, strateg pentru monede la Forex Capital Markets.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri