Armata siriana a avansat sambata intr-un cartier din sudul Damascului dupa confruntari violente cu gruparea Stat Islamic (SI), in a zecea zi a unei ofensive menite sa-i alunge pe jihadisti din ultimul lor bastion din capitala, a indicat agentia oficiala Sana, citata de AFP.

SI controleaza din 2015 tabara refugiatilor palestinieni de la Yarmouk, situata la periferia sudica a Damascului, precum si o parte din cartierele Hajar al-Aswad si Qadam, conform Agerpres.ro.

Fortele regimului lui Bashar al-Assad au recapatat controlul zonei al-Maazaniah din cartierul Qadam, "dupa ce au distrus pozitii ale teroristilor si le-au provocat pierderi umane si de armament", a relatat Sana, preluata de AFP.

Acest progres pe "mai multe fronturi" inregistrat la Qadam a avut loc dupa "confruntari violente cu teroristi Daech (...) in cursul ultimelor ore", potrivit unei surse militare care a folosit acronimul in araba al SI.

Corespondentul AFP a vazut un nor de fum negru ridicandu-se din cartierele sudice ale capitalei, tinta a unor bombardamente intense.

Luptele la sol sunt insotite de lovituri aeriene si tiruri de artilerie ale regimului, care, din 19 aprilie, au ucis 36 de civili, din care 17 intr-o singura zi, vineri, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. Potrivit acestuia, 79 de luptatori pro-regim au fost ucisi de la inceputul ofensivei, fata de 68 de jihadisti

Sursa foto: OBJM/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri