Unsprezece copii au fost ucisi intr-un atentat sinucigas cu masina-capcana comis de un kamikaze presupus a fi taliban langa o moschee in sudul Afganistanului, a anuntat luni purtatorul de cuvant al politiei, citat de agentia germana de presa DPA, care precizeaza ca printre raniti se numara si soldati romani, scrie Agerpres. Later edit: Opt militari romani au fost raniti.

Opt militari din Batalionul 30 Protectia Fortei "Vulturii Carpatilor" din Campulung Muscel au fost raniti luni dimineata in Afganistan, in timpul unei misiuni in zona de responsabilitate, fiind tinta unui autovehicul capcana (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device), scrie Agerpres.

"Opt militari din Batalionul 30 Protectia Fortei 'Vulturii Carpatilor' din Campulung Muscel au fost raniti luni, 30 aprilie, in Afganistan, in jurul orei 9,00, ora Romaniei, in timpul unei misiuni in zona de responsabilitate, fiind tinta unui autovehicul capcana (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device). Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului, dupa care au fost evacuati la spitalul militar din Kandahar, unde se afla in stare stabila. Numele lor vor fi facute publice dupa anuntarea familiilor", a informat Ministerul Apararii Nationale prin intermediul unui comunicat.

Conform aceleiasi surse, militarii din Campulung Muscel executa o misiune in Afganistan in perioada februarie - august. Este vorba despre misiuni specifice de asigurare a protectiei fortei din baza aeriana militara Kandahar si misiuni de instruire, consiliere si asistenta a Fortelor Nationale Afgane.

* Unitatea militara din Campulung Muscel a mai executat misiuni in Kosovo (in anii 2005 si 2007) si Afganistan (in anul 2008).

In anul 2018, Armata Romaniei participa la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu 625 de militari, alti aproximativ 300 fiind desfasurati in operatii sub comanda/mandat NATO, UE, ONU si OSCE in alte regiuni.

In timpul misiunilor externe, 29 de militari si-au pierdut viata si alti peste 185 au fost raniti, reiese din comunicat.

"Situatia de securitate in TO Afganistan se mentine instabila, cele mai multe incidente inregistrandu-se in provinciile din estul si sudul Afganistanului. Fortele NATO care asigura securitatea bazelor militare si a centrelor importante ale tarii raman tinte permanente ale unor posibile atacuri ale insurgentilor. Romania continua sa isi mentina angajamentele in teatrul de operatii Afganistan, efortul principal ramane concentrat pe asigurarea protectiei fortei in Baza Militara Kandahar, concomitent cu participarea la instruirea, consilierea si asistenta fortelor de securitate afgane din comandamentele regionale Nord si Sud", a mentionat aceeasi sursa.


Saisprezece persoane, inclusiv civili, politisti si soldati romani au fost raniti in atacul comis in districtul Daman.

Kamikaze s-a aruncat in aer cu vehiculul cand un convoi de trupe straine trecea in apropiere, a precizat politia.

Talibanii inca nu au confirmat daca se afla in spatele atacului, care este separat de un dublu atentat sinucigas cu bomba comis in capitala Kabul mai devreme in timpul diminetii de luni

Sursa foto: Prazis Images / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri