Presedintele Frantei a fost intrebat in Parlamentul European de eurodeputatul roman Maria Grapini despre declaratiile sale cu privire la viitorul Europei, in care afirma ca "exista o Europa cu mai multe viteze" si ca " Franta si Germania trebuie sa fie nucleul dur si sa conduca". Care a fost raspunsul lui Emmanuel Macron.

Vezi mai jos VIDEO

„Domnule presedinte Macron, sunteti proeropean sunt si eu proeropeana si va felicit pentru ceea ce ati spus aici. Insa as vrea sa-mi raspundeti intr-un lucru, poate clarificati. Sunt de acord cu dumneavoastra ca trebuie sa nu avem o democratie autoritara, ci sa avem autoritatea democratiei. E foarte important acest lucru. Insa nu credeti ca declaratiile dumneavoastra legate de faptul ca Franta si Germania trebuie sa fie nucleul dur si sa conduca si aceasta are o aroganta de a fi o putere peste celelalte state, nu duce la euro-scepticism? Cum sa convingem noi cetatenii din tara mea, din Romania, ca sunt egali la masa negocierilor daca dumneavoastra ati declarat ca vreti o Europa cu doua viteze, ca vreti sa fie doua state mai state decat celelalte?”, a spus Maria Grapini, europarlamentar, scrie Digi24.

„Exista deja o Europa cu mai multe viteze. Exista Europa euro-ului, Europa Schengen-ului, exista deja o Europa cu mai multe viteze, dar sarcina pe care o avem noi este ca sa nu declaram aceste cluburi ca fiind inchise si sa nu decidem ca noi suntem arbitrari cu privire la modul in care noi dorim sa-i primim pe unii in aceste cercuri sau nu. Pentru ca sa avansam in Europa trebuie ca cei mai puternici, cei mai ambitiosi sa poata sa avanseze, asa a avansat Europa intotdeauna. Daca Europa ar fi asteptat intotdeauna dupa tot clubul, imi cer iertare sa va spun, nu ati fi aici”, i-a raspuns Emmanuel Macron, presedintele Frantei.

Citeste si:
Reguli pentru returnarea unei comenzi sau a unui produs
Regulile Uniunii Europene:...

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Romania, cea mai mare rata a mortalitatii din cauze tratabile in UE