Majoritatea miliardarilor actuali au muncit din greu pentru a avea venituri mari. Unii dintre ei au avut copilarii nefericite si, probabil, acest lucru i-a motivat sa evolueze si sa castige cat mai multi bani. Vezi in continuare sapte persoane care s-au nascut in familii sarace, dar au reusit sa castige miliarde de dolari prin munca si persverenta, potrivit BI.

1. Kenny Troutt, fondatorul programului Excel Communications, a reusit sa-si plateasca studiile vanzand asigurari de viata

Venituri - 1,41 miliarde de dolari

Troutt a crescut cu tatal sau care era barman si a trebuit sa-si plateasca singur taxele la Universitatea Southern Illinois, vanzand asigurari de viata. A obtinut majoritatea banilor din compania de telefonie Excel Communcations, pe care a infiintat-o in 1988 si a facut-o publica in 1996. Doi ani mai tarziu, Troutt si-a unit compania cu Teleglobe printr-o tranzactie de 3,5 miliarde de dolari.

In prezent miliardarul este la pensie si investeste puternic in curse de cai.

2. Nascuta in saracie, Oprah Winfrey a devenit primul corespondent TV afro-american din Nashville

Venituri - 2,8 miliarde de dolari

Oprah Winfrey s-a nascut intr-o familie saraca din Mississippi, dar acest lucru nu a impiedicat-o sa castige o bursa la Universitatea de Stat din Tennessee si sa devina primul corespondent afro-american de TV la varsta de 19 ani.

In 1983, Winfrey s-a mutat in Chicago pentru a lucra la un talk show, care ulterior a fost numit “The Oprah Winfrey Show”.

3. Presedintele Starbucks, Howard Schultz, a crescut intr-un complex de locuinte pentru cei cu venituri foarte mici

Venituri - 2,8 miliarde dolari

Intr-un interviu acordat publicatiei Mirror, Howard Schultz a spus: “Cand eram mic simteam mereu ca traiesc pe cealalta parte a oportunitatilor. Stiam ca oamenii de pe cealalta parte aveau mai multe resurse, mai multi bani si familii fericite. Si dintr-un anumit motiv, nu stiu de ce sau cum, am vrut sa urc peste gardul asta si sa obtin ceea ce spuneau oamenii care ar fi posibil de obtinut. Poate ca am acum un costum si cravata, dar stiu de unde vin si stiu cum este”.

Schultz a ajuns sa castige o bursa de fotbal la Universitatea din Michigan si a lucrat la Xeros dupa absolvire. La scurt timp dupa aceea, a preluat o cafenea numita Starbucks, care in acea perioada avea doar 60 de puncte. Schultz a devenit CEO-ul companiei in 1987 si a crescut lantul de cafenele pana la peste 16.000 de puncte de vanzare in intreaga lume.

4. Fondatorul Forever 21, Do Won Chang, a lucrat ca portar, benzinar si intr-o cafenea atunci cand s-a mutat prima oara in SUA

Venituri - 3,2 miliarde de dolari

Fondatorul Forever 21 nu a avut dintotdeauna o viata bogata. Dupa ce s-a mutat in SUA din Coreea in 1981, Do Won Chang avea trei joburi in acelasi timp. Impreuna cu sotia sa, a reusit sa deschida primul magazin in 1984. Acum, Forever 21 este un brand la nivel international si are 790 puncte de vanzare.

5. Ralph Lauren era un vanzator la Brooks Brothers care visa la cravate

Venituri - 6,3 miliarde de dolari

Ralph Lauren a absolvit liceul in Bronx, New York, dar mai tarziu a renuntat la studii pentru a se alatura armatei. In timp ce lucra ca vanzator la Brooks Brothers, Lauren se intreba daca barbatii sunt pregatiti pentru modele noi si mai frumoase de cravate. In 1967 el a hotarat sa-si faca visul realitate si a reusit sa vanda cravate in valoare de 500.000 de dolari. Peste un a inceput dezvoltarea brandului Polo.

6. George Soros, care a supravietuit ocupatiei naziste din Ungaria

Venituri - 8 miliarde de dolari

In adolescenta, Soros fiind fiul unui angajat al Ministerului Agriculturii din Ungaria trebuia sa ramana in siguranta in timpul ocupatiei naziste. In 1947, Soros a reusit sa plece din tara pentru a trai impreuna cu rudele sale din Londra. S-a inscris la Scoala de Economie din Londra si lucra in acelasi timp ca chelner si portar de cale ferata.

Dupa absolvire, Soros a lucrat intr-un magazin de suveniruri inainte de a primi o oferta de job ca bancher in New York City.

7. Larry Ellison (Oracle) a renuntat la facultate dupa ce mama lui adoptiva a murit si a avut joburi mai ciudate timp de 8 ani

Venituri - 55,6 miliarde de dolari

Nascut in Brooklyn, New York, de o mama singura, Ellison a fost crescut de matusa si unchiul sau din Chicago. Dupa ce matusa sa a murit, Ellison a renuntat la colegiu si s-a mutat in California pentru a avea joburi mai ciudate timp de opt ani.

A fondat compania de dezvoltare software Oracle in 1977, care este acum una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume.

Sursa foto: Shutterstock /Joe Seer

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri