Presedintele american Donald Trump a aparat vineri dreptul de a purta arma, afirmand ca atentatele de la 13 noiembrie 2015 de la Paris ar fi facut mai putini morti daca victimele ar fi fost inarmate, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

"Nimeni nu este inarmat la Paris si ne amintim cu totii de cele 130 de persoane (ucise) si de numarul enorm de persoane ranite groaznic", a afirmat el intr-un discurs la conventia anuala a NRA (National Rifle Association), puternicul lobby pro-arme.

"Ele au fost ucise brutal de un mic grup de teroristi care aveau arme. Acestia si-au luat cat timp au vrut si le-au ucis una cate una. Boom, vino aici; boom, vino aici; boom, vino aici", a povestit presedintele american, facand cu mana gestul unui jihadist care trage cu pistolul asupra victimelor.

"Insa daca un angajat sau doar un client ar fi avut o arma sau daca unul dintre dvs. din asistenta erati acolo cu o arma indreptata in directia opusa, teroristii ar fi fugit sau s-ar fi tras asupra lor, si ar fi fost cu totul alta poveste", a afirmat Trump.

La 13 noiembrie 2015, 130 de persoane au murit si cateva sute au fost ranite intr-o serie de atentate la Paris si Saint-Denis revendicate de gruparea Statul Islamic (SI). Unul dintre comandouri a ucis 90 de persoane in sala de concerte Bataclan. Primele forte de securitate care au intervenit au fost politisti de teren.

In discursul de vineri, Trump si-a afisat fara rezerve sprijinul pentru puternica asociatie americana de lobby pro-arme NRA, promitand sa protejeze dreptul americanilor de a detine o arma, la doar sase saptamani dupa cea mai mare manifestatie din istoria SUA la care s-a cerut inasprirea controalelor privind armele.

"Aceasta administratie se bate pentru a proteja al doilea amendament (al Constitutiei) si il vom proteja", a spus el la conventia NRA, la Dallas.

Acest amendament, care dateaza din 1791 si le permite americanilor sa detina o arma de foc, "este asediat, dar nu va mai fi asediat atat timp cat eu voi fi presedinte", a mai afirmat el.

Sursa foto: Shutterstock / JStone

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri