Agentia de Securitate Nationala (NSA) a SUA a colectat peste 534 de milioane de inregistrari telefonice interne in 2017, conform unui raport guvernamental facut public vineri, informeaza dpa, potrivit Agerpres.

Agentia s-a folosit de puterile sale pentru a colecta metadate de la apeluri telefonice si mesaje text interne, conform raportului biroului directorului Serviciilor Nationale de Informatii.

Metadatele nu dezvaluie continutul convorbirilor telefonice, dar permit NSA sa spioneze destinatarii apelurilor, data si durata convorbirilor, precum si numarul caracterelor folosite in mesajele text.

Se presupune ca metadatele sunt anonime, insa pot fi folosite pentru a identifica persoanele carora apartin, asa cum a descoperit un avocat de la Stanford in 2013. Acest lucru se face prin corelarea metadatelor cu informatii disponibile public pe retelele de socializare si cu alte surse.

Numarul inregistrarilor telefonice obtinute de NSA anul trecut a fost de trei ori mai mare decat in 2016, conform weblog-ului Gizmodo.

Sursa foto: Shutterstock / svershinsky

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri