Guvernul ungar a propus marti deschiderea treaptata a pietei de munca pentru Romania si Bulgaria dupa 1 ianuarie 2007, cand cele doua tari vor deveni membre ale Uniunii Europene, transmite agentia de presa MTI pe pagina sa electronica
"Propunerea guvernului este ca in primii doi ani dupa integrare sa deschidem piata muncii pentru 130-140 de categorii profesionale", a declarat premierul ungar, preluat de NewsIn. Gyurcsany a mai adaugat ca lista acestor categorii va fi stabilita intr-o hotarare de guvern, dar domeniile de activitate respective trebuie verificate din jumatate in jumatate de an.

Premierul ungar a felicitat cele doua tari pentru progresele facute pentru a adera la Uniunea Europeana si a subliniat ca si Ungaria a avut o contributie importanta la succesul lor.

Gyurcsany a subliniat ca la intocmirea strategiei pietei fortei de munca trebuie luate in faptul ca Uniunea Europeana formeaza un intreg, ca o Ungarie deschisa este capabila sa isi apere cetatenii si sa le reprezinte interesele si ca in mai multe sectoare nu exista forta de munca specializata. in discursul sau, premierul ungar a mentionat pactul Orban-Nastase care se refera la piata muncii si o hotarare de guvern din 2002 in acelasi sens.

Premierul ungar a convocat ieri o reuniune cu opozitia, patronatul si sindicatele, pentru a discuta despre deschiderea pietei muncii cetatenilor Romaniei si Bulgariei. Principalul partid de opozitie, Fidesz, si aliatii lor crestin-democrati nu au participat la reuniune deoarece il considera pe premierul Gyurcsany persona non-grata.

La reuniune, care a fost publica, au participat presedintele Partidului Socialist Hiller Istvan, deputatul Peter Karsai, dar si reprezentanti ai altor partide din opozite. Pe langa acestia au luat parte si reprezentanti ai angajatorilor, ministrul economiei Janos Koka, ministrul muncii Peter Kiss, precum si secretarul de stat din ministerul muncii Gabor Csizmar si secretarul ministerului de externe Gabor Ivan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri