Individul care a ucis sambata un trecator si a ranit alte patru persoane in capitala Frantei, inainte de a fi impuscat, a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare) in cursul atacului sau cu cutitul, potrivit martorilor, a anuntat procurorul Parisului, François Molins, care a sesizat sectia antiterorista a parchetului, relateaza AFP.

"In acest stadiu si pe baza unor marturii ca agresorul a strigat "Allah Akbar" atacand trecatorii cu cutitul, si tinand cont de modul de operare, am sesizat sectia antiterorista a parchetului din Paris", a declarat François Molins in fata presei, in cartierul Operei, potrivit Agerpres. Ancheta este desfasurata sub calificarile de "asasinat" si "tentativa de asasinat asupra persoanelor care detin autoritate publica", "in legatura cu o actiune terorista", a precizat el.

Ea a fost incredintata in comun brigazii criminale a politiei judiciare din Paris, directiei generale a securitatii interne (DGSI) si subdirectiei antiteroriste (Sdat), a adaugat procurorul. O persoana si-a pierdut viata, iar alte patru au fost ranite, dintre care doua grav, in jurul orelor 21.00 in centrul Parisului de un individ inarmat cu un cutit, care a fost impuscat de politisti.

Stat Islamic revendica atacul terorist

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacul cu cutit comis sambata seara la Paris, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE Intelligence Group, relateaza AFP. "Autorul acestui atac cu cutitul la Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operatiunea a fost desfasurata ca represalii fata de state ale coalitiei" internationale antijihadiste din Irak si Siria, a declarat o "sursa din cadrul serviciilor de securitate" pentru Amaq, agentia de presa a SI.

Agresorul, care a ucis un trecator si a ranit alte patru persoane, era inarmat cu un cutit si a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare) in cursul atacului. El a fost impuscat de politie.

Presedintele Emmanuel Macron a deplans ca Franta plateste "inca o data pretul sangelui", insa a dat asigurari ca nu va ceda "niciun centimetru dusmanilor libertatii". Agresiunea avut loc in jurul orelor 21.00, in arondismentul II din centrul capitalei Frantei, in apropierea Operei, un cartier cu numeroase baruri, restaurante si teatre foarte frecventat sambata seara.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri