Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso a aparat, marti, independenta si politica Bancii Central Europene (BCE), cu argumentul ca a contribuit la cresterea economica, a mentinut o inflatie joasa si un euro puternic
"Banca Central Europeana isi vede de treaba ei, care, in conformitate cu Tratatul UE, este, bineinteles, sa pastreze scazuta inflatia, iar multumita BCE avem acum un euro puternic si rate ale dobanzii de politica monetara la un nivel, istoric vorbind, foarte mic", a spus Barroso potrivit NewsIn.

"Economia europeana ar avea mai multe dificultati daca ratele dobanzii nu s-ar situa la nivelul la care se afla, adica jos, iar acest lucru a fost posibil numai prin hotararea BCE", a spus, la o conferinta de presa, oficialul european.

Cativa politicieni francezi de marca, aflati acum in mijlocul campaniei electorale, au cerut mai mult control politic asupra BCE, criticand, implicit, politica monetara a bancii centrale privind ratele dobanzii, deoarece urcand valoarea monedei europene, dauneaza exporturilor si, prin urmare, cresterii economice franceze. "Comisia Europeana respecta deplin independenta Bancii Central Europene," a spus Barroso.

O sursa guvernamentala germana a spus, marti, reporterilor berlinezi ca independenta BCE este "sacrosancta" si ca nu exista sustinere fundamentala in Europa pentru impunerea controlului politic asupra institutiei financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri