Presedintele rus Vladimir Putin a lasat vineri sa planeze indoiala privind viitorul sau dupa incheierea celui de al patrulea mandat, care se incheie in 2024, parand sa dea de inteles ca ar putea redeveni prim-ministru, asa cum a facut-o in 2008, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

"Am respectat mereu si respect constitutia Rusiei. In constitutie se mentioneaza clar: nu mai mult de doua mandate" consecutive, a declarat el cu prilejul Forumului economic de la Sankt Petersburg, fiind intrebat daca va renunta cu adevarat la putere dupa 2024.

"In prezent, sunt la al doilea mandat", a adaugat el inainte de a reaminti ca in 2008 el a renuntat la postul sau de presedinte pentru a deveni prim-ministru, dupa care a revenit la Kremlin patru ani mai tarziu.

"Am renuntat la postul de presedinte pentru ca constitutia nu autoriza o realegere pentru a treia orara. Asta este tot. Sunt gata sa respect aceasta regula si pe viitor", a mai declarat Putin, lasand sa se inteleaga ca ar putea aplica aceeasi metoda si redeveni prim-ministru.

In 2008, dupa al doilea sau mandat de presedinte. Vladimir Putin i-a incredintat postul de la Kremlin lui Dmitri Medvedev. Insa Vladimir Putin, devenit prim-ministru, a ramas veritabilul decident al tarii, exprimand pozitii in toate dosarele cruciale si luand principalele decizii, potrivit observatorilor.

Intrebat in martie de un jurnalist in seara victoriei sale la alegerile prezidentiale despre un eventual nou mandat in 2030, Vladimir Putin a parut sa excluda o astfel de ipoteza: "Trebuie ca glumiti! Ce trebuie sa fac? Sa raman aici pana la 100 de ani? Nu", a spus el.

Presedintele rus, nascut la 7 octombrie 1952, va avea 71 de ani in 2024, cand isi va incheia mandatul.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri