O instanta federala de apel a decis ca fostul director executiv al grupului Enron, Jeffrey Skilling sa inceapa imediat executarea sentintei de 24 de ani de inchisoare, dupa un ragaz de o zi, reiese din documentele instantei juridice americane.
Spre sfarsitul zilei de marti, instanta americana, Fifth U.S. Circuit Court of Appeals, a respins cererea facuta de Skilling privind ramanerea in libertate prin plata cautiunii, in perioada in care va face apel la condamnarile privind acte de frauda si conspiratie.

"Guvernul este multumit de verdictul dat de juriu si de sentinta decisa de curtea federala, aceasta decizie urmand a fi pusa in aplicare imediat", a declarat un purtator de cuvant al Departamentului Justitiei american, Bryan Sierra, intr-un comunicat. Avocatul lui Skilling, Daniel Petrocelli, nu a putut fi contactat pentru a oferi informatii suplimentare, informeaza NewsIn.

Skilling, in varsta de 53 de ani, a fost condamnat la 24 de ani de inchisoare pentru rolul sau in ascunderea fata de investitori a situatiei financiare dezastruoase a companiei Enron, care a intrat in faliment in anul 2001. in luna mai a anului curent, un tribunal din Houston l-a condamnat pe Skilling pentru frauda. Acesta afirma in continuare ca nu a comis nici o infractiune si ca va face apel la aceasta decizie. Sentinta acestuia este cea mai mare primita de un responsabil al firmei Enron, care era a saptea companie din Statele Unite ale Americii, inainte de a fi lovita de faliment pe fondul unor afaceri secrete ce au ascuns datorii de miliarde de dolari.

Mii de lucratori si-au pierdut slujbele si pensiile iar investitorii au pierdut miliarde de dolari ca urmare a acestui scandal. Skilling va fi inchis intr-o inchisoare de minima siguranta din Waseca, Minnesota, care se afla la aproximativ 121 de kilometri la sud de Minneapolis. inchisorile de acest tip sunt destinate persoanelor care nu sunt condamnate pentru delicte violente, fiind asemanatoare unor camine pentru studenti. Acestea nu poseda turnuri de observatie si nici nu sunt inconjurate de sarma ghimpata.

Printre alti responsabili ai Enron condamnati se numara fostul director financiar al grupului, Andrew Fastow, care a fost condamnat la sase ani de inchisoare. Andrew Fastow crease si condusese societatile financiare care foloseau companiei Enron ca paravan pentru ascunderea amplorii pierderilor sale si pentru a da impresia grupurilor financiare ca Enron functiona sanatos.

Fondatorul Enron, Ken Lay, care a fost condamnat pentru frauda, dupa ce a fost gasit vinovat de falimentarea, in 2001, a companiei din Houston, a decedat in luna mai de infarct
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri